Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Det här får man leva med som fotbollstränare"

Blåvitt-fansen tappade tålamodet borta mot Örebro SK och efter den fiaskoartade inledningen ropade man att huvudtränare Lennartsson skulle avgå. – Logiskt om man ligger under med 4-0 och är tränare för Blåvitt, säger han efter matchen.

Frustrationen visste knappt sina gränser under den första halvleken mellan IFK Göteborg och Örebro SK. Gästande Blåvitt stod för en minst sagt svag första halvlek på Behrn Arena när man släppte in fyra mål på 36 minuter.

LÄS MER: IFK Göteborg kollapsade i Örebro: "Får be om ursäkt"

Något som fick de tillresta supportrarna att skanderade efter tränare Lennartssons avgång.

– Logiskt om man ligger under med 4-0 och är tränare för Blåvitt. Det här får man leva med som fotbollstränare, jag är glad att de engagerar sig i vår förening, säger Lennartsson själv efter matchen.

Frågan kring hans fortsättning har ifrågasatts tidigare under säsongen som varit långt från vad man önskat. Naturligt enligt Lennartsson.

– Så här är det i fotboll. Tränar man de stora klubbarna så blåser det när det blåser, så är det när man har motgång med Blåvitt och då är detta en naturlig reaktion från supportrarna.

Från spelarsidan ser man, jämfört med fansen, situiationen med andra ögon. Enligt lagkapten Mattias Bjärsmyr kan man inte bara skylla på sin tränare när det går dåligt.

– Man brukar ju säga att de (tränarna) har det största ansvaret, men vi spelare har ju ett verkligt ansvar liksom och vi får inte gömma oss. Det är därav vi pratar med supportrarna, man kan inte bara gå in liksom. Det handlar om ett ansvar varje dag.

Det är inget avgångsläge som du uppfattar det?

– Nej, inte från våran sida iallafall. Sen är det ju inte vi som bestämmer.

Efter förlusten handlar det om att slicka såren och ladda om inför returmötet på Gamla Ullevi, att få distans till söndagsmatchen är nu det viktigaste enligt Lennartsson.

– Man går vidare på det sättet som man alltid går vidare vid motgång. Att inte göra saker i affekt, utan att göra saker som är någorlunda genomtänkta. Det är inget bra sinnestillstånd att analysera denna matchen just nu.