Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Foto: Bildbyrån

"Det gäller att vi är ödmjuka"

BK Häcken ger nyförvärven Jakob Lindström och Alexander Faltsetas chansen från start i eftermiddagens hemmamatch i Svenska cupen mot Åtvidaberg. – Det gäller att vi är ödmjuka. De är ett spelande lag, säger tränaren Mikael Stahre.

Demba Savage och Johani Ojala kommer inte spela, sannolikt inte Paulinho heller, trots att brassen tränade för fullt under fredagen.

Att döma av förmiddagsträningen på Bravida Arena väljer Mikael Stahre att för första gången starta med alla sina fyra centrala nyckelspelare: Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Alexander Faltsetas och Alexander Farnerud. Det innebär att Nasiru Mohammed blir ensam ytter. Att Faltsetas skulle vara aktuell för en ytterplats dementerar dock Mikael Stahre. 

– Det stämmer inte. Han har alltid varit innermittfältare, säger Häckentränaren. 

En möjlig taktisk disposition är att Abubakari blir defensiv spets, där Friberg och Faltsetas backar upp Alhassan Kamara i anfallet – och där Alexander Farnerud i en fri roll utgår från vänsterkanten.

Kan Friberg eller Farnerud spela på en kant?

– Det beror på hur man ser på det. Och hur man formerar sig, säger Stahre.

I backlinjen väntas Emil Wahlström och Jasmin Sudic starta centralt, medan Kari Arkivuo och Jakob Lindström lägger beslag på ytterbackarna. 

För Lindström blir det tävlingsdebut i nya klubben, vilket innebär att Joel Andersson inleder vid sidan av.

– Vi har mer eller mindre på varje position. Joel och Jakob har spelat där. Joel har spelat de flesta matcherna. Joel är en synnerligen talangfull spelare som var ordinarie redan i fjol. Han är jätteduktig, säger Mikael Stahre om konkurrenssituationen på högerbacken. 

För Mikael Stahre blir matchen den första på hemmaplan för BK Häcken. 

– Det är alltid speciellt att spela första hemmamatchen. Samtidigt har jag varit här och vi har spelat ett antal matcher, men det är bara kul, säger han. 

För Alexander Faltsetas är matchen den första från start sedan 4 februari. 

– En rejäl spelare, spelar med oerhört mycket energi och vill vara där bollen är. En hårt arbetande spelare, grymt bra att ha i ett lag, säger Mikael Stahre.

Häcken inledde med 4-0 borta mot Norrtälje, Åtvidaberg spelade 1-1 mot Örebro.