Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det finns inget dåligt med att gå upp"

Gais har plötsligt häng på en allsvensk kvalplats. Nye klubbchefen Erik Bergkvist är optimist, med tio omgångar kvar. – Det finns absolut inget dåligt med att gå upp, säger han.

Seger mot Värnamo med 3-1, femma i tabellen – och "bara" sju poäng upp till kvalplats. Det blåser ljumma vindar över Gaisgården för tillfället. Och en viss förhoppning om att nå det långsiktiga målet redan nu.

Erik Bergkvist är ny klubbchef, talar om betydelsen av att radera ut bilden av Gais från 2011 (femma i allsvenskan) och skapa långsiktig hållbarhet.

– Det får inte framstå som någon hybris. Vi har allt att vinna, bara att gasa vidare. Något annat vore felaktigt. Vi tar det som det går kommer.

Hur ser du på era möjligheter att nå kvalplats?

– De blir bättre och bättre, nu vann vi i går. Truppen och ledarna tittar lite mindre i tabellen än vad jag gör. Samtidigt är det mitt jobb att värdera möjligheter, se på utveckling och agera på positiv utveckling.

– Ur mitt perspektiv, hur jag ser på trupp och förening, finns det ganska mycket balans och harmoni att hjälpa oss att nå lite högre i tabellen. Nu har vi svår bortamatch mot Sirius, vi möter de andra lagen som är runt oss. Vi kan kanske stjäla lite poäng. Några spelare börjar prata om det. Det känns spännande.

Kan ni gå upp redan nu?

– Vi kan absolut gå upp. Det finns inget dåligt med att gå upp i allsvenskan. Kommer den möjligheten är det bara att ta den. När vi väl går upp får vi titta på förutsättningarna och se med vilken ingång man väljer att gå.

Vad skulle det betyda?

– Kortsiktigt blir det lite luft. Om man går upp i allsvenskan får man vara beredd på att det blir ett rejält krig. Föreningen har inte möjlighet att göra en jättesatsning utan stor hjälp utifrån. Vi skulle få ny energi till föreningen, möjligheter att hitta nya sponsorer och ett ökat intresse.

– Blir det i år blir det, blir det nästa blir det nästa. Det viktigaste är att hitta en hållbarhet för föreningen.