"Det finns inga argument jag kan skydda mig med"

0-0-matchen mot Helsingborg blev den tredje mållösa matchen för Gais som bara gjort ett mål på fyra matcher. En av målskyttarna som lyst med sin frånvaro är Dardan Rexhepi. – Det finns inga argument jag kan skydda mig med, säger Rexhepi efter matchen.

ANNONS
|

Gais och Helsingborg stod för en riktigt underhållande tillställning när man drabbades samman under lördagens klassikermöte på Gamla Ullevi. Det var en match med tuffa närkamper, vassa brytningar och farliga lägen. Men inga mål.

Det sistnämnda har börjat bli en vana för Gais som under säsongens fyra första matcher endast lyckats mäkta med ett mål, det sköts dessutom av mittbacken Carl Nyström.

Mot Helsingborg avlöste lägena dock varandra, men som så ofta förr så mynnade lägena ut i ingenting.

– Fan att vi inte får något skitmål bara på alla fasta situationer, kantfrisparkar,hörnor och allt bad vi har, säger Gais tränare Benjamin Westman efter matchen.

ANNONS

Farligast i Gais varDardan Rexhepi. Med ändringen till ett 3-5-2-system kom den reslige anfallaren till sin rätt och hade flera vassa lägen. Men den sista lilla touchen fanns inte där.

– Sådan är fotbollen, ibland går de in ochibland går de inte in. Just nu har vi lite svårare att göra mål, men ska vi lägga oss ner för att gråta så vinner ingen på det, säger Dardan Rexhepi och fortsätter:

– Vi jobbar på och försöker slita där framme, men ibland vill inte bollen in. Jag hoppas att det lossnar.

"Finns inga argument att skydda mig med"

En situation som var talande för Gais oförmåga att kunna göra mål var när just Rexhepi lyckades komma helt fri. Allt han behövde göra var att överlista HIF-målvaktenMatt Pyzdrowski.

Men i hopp om att placera bollen längst med bortre stolpen missade istället 25-åringen målet totalt.

– Det finns inga argument jag kan skydda mig med, den ska ju in. Det tar jag på mig, men vi gnuggar på.

Är det en typisk miss som man får när man har en svacka?

– Det vet jag inte, svårt att säga. Men det är ju i första halvleken och man kan inte gå och fundera på det i 60 minuter.

Kan bli en ketchupeffekt

Men trots måltorkan sitter tränare Benjamin Westman lugn i båten. Han öppnar upp för fortsatt spel med ett 3-5-2-system och tror att det mesta handlar om att ha tålamod. En ketchupeffekt är vad han tror man kan vänta sig.

ANNONS

– Jag tror ju att med de kvalitéerna som samtliga av våra forwards besitter så handlar det mest om att de ska göra första målet, sen kommer det nog rinna på.

Westman fortsätter:

– Frågar du en forward varför han görmål i massor så svarar han "Jag vet inte, jag funderar inte så mycket" och likadant är det nog åt andra hållet.

ANNONS