181022 IFK Göteborgs spelare jublar efter en fotbollmatchen i Allsvenskan mellan Brommapojkarna och IFK Göteborg den 22 oktober 2018 i Stockholm.Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118
181022 IFK Göteborgs spelare jublar efter en fotbollmatchen i Allsvenskan mellan Brommapojkarna och IFK Göteborg den 22 oktober 2018 i Stockholm.Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118 Bild: SIMON HASTEGÅRD

"Det får man väl säga var ett smart drag"

Poya Asbaghi hyllade supportrarna och gav sin syn på lagets taktiska plan.
– På kort sikt känner vi att det skulle ge oss bäst resultat, säger IFK Göteborgs tränare.

ANNONS
|

Segern mot Brommapojkarna tog IFK Göteborg från osäker till tämligen säker allsvensk mark. Avståndet ned till kvalplats är nu åtta poäng. Fyra matcher återstår. Närmast Gif Sundsvall på fredag.

På presskonferensen fick Poya Asbaghi frågor om taktik, segerns betydelse och vad han sade till fansen efteråt.

– Det är bra stämning som det har varit hela året. Jag tycker någonstans om man tänker året ur en supporters perspektiv att de har varit jäkligt föredömliga. Jag får lite skit från vissa journalister för att jag hyllar dem. Vad skall jag göra? De är ju facit, sade Poya Asbaghi på presskonferensen.

IFK-tränarens matchanalys skiljde sig från BP-tränaren Roberth Björknejös:

ANNONS

– Det är två lag som försöker bygga väldigt mycket på kontringar, sade Poya Asbaghi.

– Äh, jag tycker vi för matchen, jag tycker inte att vi ligger på kontring alls i första halvlek, sade Roberth Björknesjö och fortsatte:

– Vi måste haft minst 60 procent i bollinnehav. Jag har inte sett någon statistik. Vi har två dunderlägen att göra mål. Vi missar dem, de gör mål på en tunnel på vår back, stolpe in. Det sätter dem i en annan situation. Sedan börjar vi tappa boll i fel lägen och får omställningar emot oss, menade Björknesjö.

Han lyfte fram IFK:s anfallspar.

– Sedan tycker jag att Robin Söder och Tobias Hysén är jävligt bra i dag. De slog ut oss, de skarvar, de är mycket skickligare i avslutsfasen än vad vi är, de får också bättre lägen för de ligger på omställningar.

Asbaghi fortsatte sin matchanalys:

– Vi kom ut i andra halvlek och var ännu bättre och aggressivare på mittfältet. Det tyckte jag att vi var, ”Agge” (August Erlingmark) steppade upp, Fredrik (Oldrup Jensen) med. Jag tycker att försvarsspelet blev ännu bättre och mer synkat i andra halvlek. Sedan när vi gjorde 2-0 kändes det tryggt även om det aldrig är klart, sade han.

ANNONS

– Efter allt som har hänt, ni vet alla om de senaste veckorna, att vi som klubb, fans, styrelse, ledare och spelare har kommit ihop på ett fantastiskt sätt den senaste tiden. Det tyckte jag syntes på planen. Det var verkligen ett lag som tog jobbet och tog hem tre väldigt viktiga poäng till Göteborg.

Hur skulle du summera de här veckorna? Hur har det varit för dig personligen och vad betyder den för dig?

– Den betyder jäkligt mycket för Blåvitt och jäkligt mycket för mig. Det är klart att det har varit jäkligt mycket och framför allt inget illa menat och ni får gärna citera mig, det finns en tendens ibland när jag kritiserar media att jag inte blir citerad, media har också haft sin del i det hela. Det vet ni om. De har till och med kommit med osanningar för att på något sätt få oss ur banan, vi har faktiskt med det agerat tvärtom. Vi har kommit ihop ännu mer. Det tycker jag insatsen på planen i dag bevisar.

Är ni mindre naiva i dag?

– Ja, så är det. Tittar man fram till Norrköping borta var vi ganska bra i vårt spel. Vi vinner inte den matchen. Vad som händer då är att tappar också ett antal spelare med skador, exempelvis André Calisir som är viktig för oss. Det och att vi förlorar matcher så kommer pressen, det påverkar ju också spelarna, vår … att kunna spela det spelet.

ANNONS

– Därför kände vi också när vi sammanfattar de senaste matcherna om vi gör några mål här med vår speluppbyggnad det här kostar oss mer baklängesmål, balansen blir för negativ. Då kände vi att bästa läget nu är att helt enkelt göra det enklare. Det vill säga inte förlita oss lika mycket att skapa målchanser med vår speluppbyggnad, göra det enklare i vårt anfallsspel, göra det enklare i vårt försvarsspel genom att falla hemåt. På kort sikt känner vi att det skulle ge oss bäst resultat. Det får man väl säga var ett smart drag med tanke på matchen i dag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS