Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bosko Orovic. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Det blir viktigast i ödesmatchen mot Landskrona

Bosko Orovic vet vad som är viktigast mot Landskrona.
– Att inte fega ur. Det är nummer ett, säger Gaistränaren.

Det är fredag, solen skiner och Bosko Orovic sitter med fötterna på bordet i det kontorslandskap han delar med bland andra tränarkollegan Patrik Ingelsten och U19-tränaren Kenneth Gustafsson. Samtalsämnet är lördagens match mot Landskrona Bois på Gamla Ullevi.

– Det uppenbara är att den är viktig. Det är en jätteviktig match för oss. Så här är det, vi måste bara fortsätta tro på vad vi gör. Spelar vi som vi gjorde mot Gefle har vi 80 procent chans att vinna, säger Bosko Orovic och låter övertygande.

Han motiverar med mer statistik.

– Så mycket avslut på mål vi har och så lite vi släpper till måste det släppa. Det kan omöjligt, omöjligt fortsätta. Omöjligt! Vi ligger tvåa på förväntade mål, vi ligger fyra på minst tillsläppta målchanser. Det säger lite om vår balans i målskillnaden.

LÄS MER: "Vi krigar som djur för att klara av det här året"

"Spring röven av dig!"

Den faktiska målskillnaden är 34 gjorda och 37 insläppta på 26 matcher.

På samma poäng, fast med sex måls sämre målskillnad återfinns Jönköpings Södra. De ligger på kvalplats. Större är inte marginalerna för Gais just nu.

– Det absolut viktigaste är att inte krampa sönder, utan att löpa igenom. Och våga trötta ut sig själv. Oavsett om man springer 60, 65 eller 70 minuter – spring röven av dig! På ren svenska, säger Bosko Orovic.

Han utvecklar:

– Vi vet vad vi skall göra, men det kommer synas väldigt tydligt om vi fegar ur. Det är då du tappar balansen i laget. Det handlar om att våga, som i livet i stort. Folk säger att jag inte tänker på resultat, tror fan att jag gör, jag har inte sovit på två månader.

LÄS MER: Gais-spelarnas mardröm: En återkomst till division 1

Rent taktiskt, vad säger du om motståndet?

– De är ett spelskickligt lag. Vi skall minimera deras tid. Mer än så vill jag inte säga. Offensivt har de stora hål, vi har tränat på det. Det absolut viktigaste, där vi ligger sämst till enligt statistiken, är att få in bollen i boxen. Vi måste bli mer direkta. När du har ett läge att slå in bollen skall du slå in bollen. Du gör inte mål vid hörnflaggan. De görs i straffområdet, säger Gaistränaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.