"Det blev en surrealistisk sista vecka"

ANNONS
|

Dagen efter förlusten mot Degerfors 27 maj, matchen som skulle bli Benjamin Westmans sista som ansvarig för Gais A-lag, blev han inkallad till ett möte med delar av klubbens styrelse.

– De berättade att de hade för avsikt att ta in en ny tränare, men att det inte var klart vem och när, säger Benjamin Westman.

– Jag frågade vem som skulle leda träningarna fram till nästa match och fick till svar att det var jag. Det blev en surrealistisk sista vecka, säger han nu.

Beslutet att ge Westman sparken kommunicerades först på söndagen, nästan en hel vecka senare, och bara ett dygn före matchen mot Trelleborg.

ANNONS

– Gais har haft 17 tränarkonstellationer sedan 2012, jag har varit med i fyra av dem. Alla tränare i Gais kan inte vara så dåliga, funderar Benjamin Westman.

En utlösande faktor till Gais beslut att byta tränare nu var 1-7-förlusten mot Varberg.

– Vi hade ett okej år i fjol och länge till och med miniatyrchans att nå kval. Det är klart att Varberg inte föll väl ut. Det blev alldeles för stora siffror. Det är jag den förste att medge, men sista veckan blev rörig, jag fick inget tydligt besked. Det gav en fadd eftersmak.

Under hösten skall Benjamin hjälpa Gais att ”kolla på lokala produkter”.

– Jag fick jättefina tack från olika håll efter allt som hände, massa meddelanden och mejl. Jag kände hela tiden ett bra stöd för supportrarna. Gais kommer alltid att vara min klubb.

Den önskade effekten i tabellen har uteblivit.Benjamin Westmans Gais tog tolv poäng på tio matcher och snittade 1,2 poäng per match. Sedan Patrik Ingelsten och sedan Bosko Orovic tog över har snittet sjunkit till 1,15 eller 15 poäng på 13 matcher.

ANNONS