Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

"Det överlägset segaste anfallsspelet i år"

En poäng mot jumbon, en besviken Poya Asbaghi om framtiden:
– Vi fick inte den skjuts i tabellen poängmässigt som vi ville, men det betyder inte att det inte kommer sedan, säger IFK-tränaren.

Det var många besvikna miner efter 1-1 mellan IFK Göteborg och Trelleborgs FF på lördagseftermiddagen. Poya Asaghi för att hans lag inte lyckades göra mer av den tidiga 1-0-ledningen, Patrik Winquist, för att hans Trelleborg tappade 2-1 på tilläggstid.

– Vi försöker inte spela vackert, vi försöker bara göra det så jobbigt vi kan för motståndarna och se till att göra det vi är bra på. Just nu handlar det mer om att fajtas, brottas och ta kampen där ute. Det är det som gör att vi vänder matchen, säger TFF-tränaren.

LÄS MER: "Tack för den här tiden, Poya"

IFK Göteborg har sju raka matcher utan seger.

– Vi fick den start vi ville, och spelade som de 20 minuterna är de sista i matchen. Efteråt känns det som att det var det sämsta som kunde ha hänt oss. Jag kan inte förklara vad som händer efter 1-0. Vi blev väldigt rädda helt plötsligt. Det absolut segaste anfallsspelet jag har sett överlägset i år, det som följer sedan, säger Poya Asbaghi.

Han fortsätter:

– Det finns inget bolltempo att prata om i backlinjen, det finns inget bolltempo på mittfältet, det finns knappt bra värderingar heller. Jag tycker att Trelleborg kvitterar välförtjänt. Det är inget snack om saken.

– Andra halvlek är mycket bättre, vi får fart på det, och skapar många målchanser. Sanningen är ju att den inte riktigt går in och att de gör mål – otroligt klantigt av oss – på en utspark. Jag skall inte vara kvar i vår andra halvlek. Jag är nästan mer besviken på hur vi hanterar ledningen i första.

– Vi möter ett lag som precis som oss slåss för sin överlevnad. Vi har en chans vid 1-0 att göra 2-0, då är de borta. Istället bjuder vi in dem och de kan slåss med näbbar och klor. Det är vårt fel. Vi kan inte skylla på någon annan.

– Jag känner i första halvlek att vi vill mer. Samtidigt är det svårt att få ut allt när det låser sig. Det är ingen hemlighet.

LÄS MER: Sen kvittering räddade Blåvitt mot Trelleborg

Vad är det som låser sig?

– Situationen. Jag har svårt att se oss prestera så där efter 1-0 om det var matchen efter Malmö borta. Vi är där vi är, vi behöver en seger. Vi behöver slåss för den segern tills den kommer. Vi behöver saker vi brukar göra fast ännu bättre. Och riktigt så var det inte i dag. Det lovade gott, men det blev inte så.

Nu väntar ett landslagsuppehåll. IFK:s nästa match i allsvenskan är BP borta 22 oktober.

– Jag hoppas och tror att det kommer rätt lägligt. Det känner vi. Samtidigt … vi är skitbesvikna i dag. Det är ingen hemlighet. Jag kommer inte sitta här och säga att vi är glada för en poäng. Vi ville vinna i dag, vi hade verkligen sett fram emot att få en förlösande seger, men vi har fortfarande allt i egna händer.

– Vi är inte beroende av någon annan. Jag är övertygad om att vi kommer samla kraft under uppehållet för att vara ännu starkare mot BP. Vi fick inte den skjuts i tabellen poängmässigt som vi ville, men det betyder inte att det inte kommer sedan.

LÄS MER: Mentala osäkerheten problemet för Blåvitt

Vad sade du och "Tobbe" till varandra. Han gestikulerade och pratade mot bänken i slutet. Vad handlade det om?

– Han pratade inte med mig så jag vet inte.

Taktiskt, Marcus Degerlund kom in i slutet, var det ett byte du hade funderat på en stund?

– Vi skickade upp Starfelt först, sedan tog vi in Degerlund och hade inte många kvar där bak. De tog in Lasse Nilsson och tog hem allt de hade. Det fanns inget hot kvar där uppe. Vi fick verkligen fast bollen på ett annat sätt. När de gjorde så fanns ingen tvekan att flytta upp ännu en spelare, Marcus är den längsta vi har.

Sirius vann i dag, vad tänker du om det tabellmässiga?

– Som jag sade, det är absolut inte där vi vill vara. Fortfarande har vi allt i egna händer. Jag har varit i en situation själv där det var tio poäng upp. Vi behöver inte bry oss om motståndarna. Det är upp till oss själva på planen. Därför är jag så besviken över första halvlek, vi leder och har allt i egna händer, det är bara fortsätta att ta för sig, men det blir tvärtom.

LÄS MER: Hysén ut på bår efter brutala sparken

Tidigare har ni förklarat uteblivna resultat med tufft motstånd, i dag mötte ni den allsvenska jumbon, men vinner ändå inte. Hur förklarar du det?

– Att … som jag sade, jag var orolig för det här innan och sade det till … inte alla, men till er. När vi inte vann mot Elfsborg visste jag vilket schema som skulle komma. Vi spelade bra mot Elfsborg, men jag visste att när vi inte vann den matchen och inte satte våra chanser mot Dalkurd finns en risk att vi inte vinner mot AIK, Hammarby och Häcken. Då kommer det ge oss en mental käftsmäll och få oss att känna att vi är mycket sämre än vad vi är.

– Hur mycket du än vet om det och förmedlar motsatt bild så har vi hamnat där, där vi någonstans drar en för stor analys och känner att vi är sämre än vad vi är. Det ser jag på mina spelare. Det är jag högst delaktig i att kunna bidra till att det ändras. Sedan är det svårt att sätta fingret på exakt hur vi skall göra. Men vi jobbar med det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.