Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det är så helsike surt, det gör ont nu"

Janne Andersson var på väg att leda sitt landslag till en bragd borta mot Frankrike. Men han och Sverige fick lämna med en tung förlust. – Det är så helsike surt, det gör ont nu, säger han till Kanal 5.

Han gav Jakob Johansson chansen på mittfältet – hans första tävlingslandskamp från start. Han vågade satsa på tre spelare födda 1995 i backlinjen med Ludwig Augustinsson, Emil Krafth och Victor Nilsson Lindelöf. Men Janne Andersson fick lämna Paris med noll poäng efter att Dimitri Payet satt 2–1 för Frankrike efter en solklar offside på Antoine Griezmann.
– Det är extra surt! Det är ju solklar offside, det är inget att diskutera. Det ska blåsas av där, säger han till Kanal 5.

Förbundskaptenen höll inte igen efter matchen och berättade exakt om hans känslor.
– Det är en match där jag nästan hade varit besviken med ett kryss. Det är fan bra gjort av oss. Vi ligger rätt, visar mod och chansmässigt skapar vi för att vinna. Det är en heroisk insats och det är så helsike surt. Det gör ont nu, säger han.

Matchen var hans fjärde efter de inledande VM-kvalmatcherna mot Holland, Luxemburg, Bulgarien och nu Frankrike.
– Vi är i en utvecklingsfas och process där vi sedan första samlingen jobbat för att få ihop ett lag. Jag är imponerad av många av spelarna som gör det bra. Men nu gör det bara ont. Det är surt nu men när vi tittar tillbaka på det här om ett tag så känns det ändå bra. Men hade vi kunnat trycka in tvåan så hade det betytt oerhört mycket för fortsättningen.