Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Det är många som knackar på dörren"

Ludwig Augustinsson var en av de tongivande spelarna i det guldvinnande EM-laget 2015. Han menar att mästerskapet har haft stor inverkan på hans fortsatta karriär. – Det var en fantastisk erfarenhet. När du har fått spela ett mästerskap på ungdomsnivå vill du spela ett på herrlandslagsnivå, säger han.

Med två omgångar kvar av VM-kvalet ligger Sverige tvåa i sin grupp, en poäng bakom Frankrike, tre poäng före Nederländerna. Även om det inte har talats om det så mycket finns chansen till gruppseger – och en direktplats till Ryssland nästa sommar.

Absolut. Även om vi inte har det i egna händer. Man måste alltid tro på det bästa, säger Ludwig Augustinsson och fortsätter:

– Det gäller att vi gör vårt. Vi skall se till att vinna vår match så får vi se hur det går i de andra matcherna. Allt fokus är på vår match, absolut, men varför inte ta den första om det går.

Frankrike fick bara 0-0 mot Luxemburg. Sverige är varnat.

– Det visar att Luxemburg inte är ett dåligt lag. Frankrike tänkte säkert att de skulle vinna med många mål, den inställningen kan vi inte ha, vi måste vara ödmjuka och börja i rätt ände. I fotboll finns det inga lätta matcher längre, säger vänsterbacken, som har spelat varenda minut i sitt klubblag Werder Bremen och som gått för fullt på träningarna med landslaget hittills.

"Det största du kan göra"

VM lockar. Inget snack om den saken.

– Det finns inget bättre och finare du kan spela än ett mästerskap, förutom att du kan spela Champions League eller de stora ligorna.

– Det är det största du kan göra, att spela för ditt land, man brinner för det. Man vill inget hellre än att gå till ett mästerskap. Och speciellt VM. Det är något extra.

Från den generation som vann EM i Tjeckien är det du och Victor Nilsson Lindelöf som har slagit er in i A-landslaget som startspelare. Tror du att ytterligare spelare kommer bli ordinarie framöver?

– Jo, det är flera som är här och krigar om startplatserna. Det kommer säkert komma in fler. Det gäller att göra det bra i sitt klubblag hela tiden, men absolut kommer det hända. Det är många som knackar på dörren.