Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Det är klart att det är guldfrossa"

Hur ser riktig guldfrossa ut?
Kolla in Kopparbergs/Göteborgs spel de senaste 120 minuterna.
Det tycker i alla fall tränaren Marcus Lantz.

En kvart efter slutsignalen i förlustmatchen mot Hammarby står Lantz kvar vid avbytarbåset på innerplan och gestikulerar och försöker förklara:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Ta sista 30 minuterna mot Vittsjö senaste när vi tappade 2–0 till 2–2. Ta den här matchen. Så har vi inte spelat på 17 omgångar. Det här har vi inte upplevt tidigare, säger han, och fortsätter:

– Det är klart att det är guldfrossa. Tjejerna har aldrig varit i den här situationen tidigare. Det har skrivits och pratas mer om dem de senaste veckorna än någonsin tidigare. De har aldrig varit i närheten av den här uppmärksamheten. Det är klart att det påverkar – och allt snack om Rosengård i sista omgången, hur mycket publike det kan bli, allt sådant.

Hur har du som ledare hanterat det?

– Jag hävdar att vi måste våga prata om det. Vi måste våga prata om guld. Tyvärr låser sig vårt spel fullständigt av det här. Nu bytte jag målvakt inför den här matchen, så det tar jag på mig, men exakt hur deras första mål gick till vet jag inte riktigt. Det måste jag ta reda på.

"Låser för alla"

Målvakten Jennifer Falk vet inte riktigt vad som händer med hennes lag ju nu:

– Nej, helt ärligt – jag vet inte om eller hur det här guldsnacket påverkar oss. Jag vet inte.

Marcus Lantz igen:

– Det låser för alla. Vi kan prata om guld och sådant, men vi ska inte ha fokus på sista matchen mot Rosengård. Den ska vi skita i nu och så ska vi ta varje match på vägen dit istället och lägga vår koncentration där.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.