Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Det är jättestort för mig"

Marcus Lantz första säsong som tränare i GFC slutade med silver och CL-plats. Efteråt var han minst sagt nöjd.
– Det är jättestort för mig, och jag är oerhört glad, säger han.

Det blev en otroligt dramatisk match på Ullevi. Vid ställningen 2–2 var det Rosengård som låg på för ett segermål – och ett SM-guld – men i stället kontrade Göteborg in både 3–2 och 4–2 i matchens slutskede. Efteråt satt Marcus Lantz i ett hörn i omklädningsrummet och såg närmast tagen ut, medan spelarna i rummet intill sjöng och skrålade.

– Just nu är jag bara lättad. Och att komma till Champions League … det är så grymt stort. Vi hade ju en tredjeplats när vi gick in i matchen, men att ta det därifrån till Champions League, det är så häftigt.

LÄS MER: "Värd det allra högsta betyget"

Det var en svängig match och ni var illa ute – hur upplevde du det?

– Vi är inte superbra i första halvlek, men vi har bra koll på det. Sedan kommer 2–1 för snabbt, och två minuter senare smäller det igen. Då har vi ruskiga problem och göra byten och går över på 3–5–2. Och det slog ju väl ut, de som kom in bidrog med bra saker.

Är det början på något ännu större för Göteborg FC?

– Det är väl förhoppningen, nu ska man vara i Europa tycker jag. Vi har förutsättningarna för det och vi kan ju inte komma nästa år och säga att vi är nöjda med att bli fyra. Då måste vi sikta ännu högre och ha som målsättning att kvalificera oss till Champions League varje år.

Ni har ett relativt ungt lag?

– Vi har ju spelare som Julia Zigiotti Olme och Rebecka Blomqvist, som båda gör mål i dag. De har aldrig spelat såna här matcher förut, men de kommer att bli vana vid detta, och jag tror att de kommer bli ännu bättre.

LÄS MER: Drömslut på Rubenssons magiska säsong

Så hur nöjd är du med din första säsong här?

– Just nu är jag supernöjd och superglad. Sedan vill man ju alltid vinna, men vi visste att vi inte hade det i egna händer. Men det är första året som damtränare och att då få vara med och ta laget till en andra plats, det är den största framgången jag haft som tränare. Det är jättestort för mig, och jag är oerhört glad. Det är fanimej häftigt!

Vad händer i kväll?

– Jag vet inte, det blir väl något ställe som Peter Bronsman (ordförande) styr upp. Någonting blir det, och det är tjejerna värda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.