Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Det är inte mycket att vinka på nu"

Matchen mot Belgien är en måstematch för Sverige. Vinna eller försvinna. Pressen på spelarna är enorm. – Det är inte mycket att vinka på nu, säger Sebastian Larsson.

Sebastian Larsson har varit en favorit hos Erik Hamrén och fått mycket speltid under EM. Högeryttern har en fördel inför mötet med Belgien. Lagets stjärnor spelar i princip uteslutande i Premier League och är spelare som Larsson möter varje vecka.
– Deras styrkor är framförallt de individuella. Belgien har med individuellt skickliga spelare än Italien. De försöker att slå sin gubbe en-mot-en och har stor rörelse. Där måste vi steppa upp vår defensiv ännu lite bättre. Offensivt så kommer vi få bättre lägen än mot Italien. Vi kommer att få chanser, säger han.

Hoten?
– Att vi inte får släppa till för mycket kontringar …

Känslan efter två första matcherna?
– Besvikelse såklart, efter båda matcherna, av lite olika anledningar. Första matchen underpresterade vi första 50 minuterna. Sen lyfter vi oss och visar styrka i ett tufft läge och får med oss en poäng. Mot Italien tycker jag att vi gör det bra som helhet mot en svår motståndare. Oavgjort hade varit rätt där. Men nu ska vi skaka av oss det.
– Vi visste efter Irland att vi hade två chanser att ta tre poäng. Det är inte mycket att vinka på nu.

Under söndagen berättade både Jimmy Durmaz och Erkan Zengin, den petade ytterduon att de tror på startplats mot Belgien. Något som skulle innebära att Sebastian Larsson hamnar på bänken. Men Larsson är lika säker han på startplats.
– Det är det jag har i huvudet. Förhoppningsvis är mina chanser goda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.