Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Didier Deschamps blickar redan framåt mot finalen.

Deschamps: "Vi har väldigt kort om tid"

Knappt hade Frankrike sänkt Tyskland i semifinalen innan lagets tränare började titta framåt.

Det var efter midnatt. Närmare en och en halv timme hade passerat efter slutsignalen på Stade Vélodrome i Marseille när han dök upp, mannen som precis lett Frankrike till en seger mot de regerande världsmästarna, till en EM-final på Stade de France.

- Det var en tuff match mot ett lag som fick oss att lida. Men vi led tillsammans, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps.

- Tyskland var, och är fortfarande, det bästa laget.

Tyskarna dominerade matchen, men tack vare två mål av Antoine Griezmann vann Frankrike med 2–0.

- Han är en väldigt viktig spelade, precis som han varit för Atlético Madrid den här säsongen. I EM har han varit en nyckelspelare. Han har gjort mål och spelat fram lagkamrater, och han får spelarna omkring sig att spela väldigt bra, säger Deschamps.

Hans landslag är bara en match från att upprepa vad Michel Platinis Frankrike åstadkom 1984, och vad han själv var med om som lagkapten 1998 – att vinna ett stort mästerskap på hemmaplan.

- Jag är väldigt stolt som tränare. Jag säger inte att jag inte är lycklig, men det är främst för spelarna.

- Det viktigaste steget är på söndag. Från och med i natt ska vi göra allt vi kan för att komma till matchen så bra som möjligt.

Den 47-årige tränaren från Bayonne går inte med på att Frankrike är favorit till segern i finalen mot Portugal på söndag.

- I en final har vi vår chans och Portugal har sin chans. Bara för att vi är värdlandet och har slagit ut Tyskland så ger det oss inte extra krafter, säger han.

En symbol

- Portugal tror på sig själva. Vi tror på oss själva. Det är väldigt öppet.

Didier Deschamps lag har inte samma stjärnglans som många tidigare upplagor av det franska landslaget. Men efter terrordåden i Paris den 13 november i fjol har "les bleus" blivit en symbol att samlas kring för många av Frankrikes invånare, oavsett var de kommer från.

- De franska spelarna skrev historia i kväll genom att slå ut Tyskland i semifinalen, men vi har inte makten att lösa det franska folkets alla problem. Men vi är tillräckligt privilegierade för att kunna generera känslor som får dem att glömma sina besvär, säger Didier Deschamps.

- Det här laget allt som behövs för att bli älskade.