Derbysegern som kan öka intresset

Kan en tung skalp hemma mot IFK Göteborg bota svaga publiksiffror? Häcken-tränare Andreas Alm hoppas på det.
– Kanske större chans att få över 3 000 på läktarna, säger han efter derbysegern.

ANNONS
|

Andreas Alms BK Häcken vann Göteborgsderbyt mot IFK Göteborg med 4-1 efter en jämn inledning. 2-0 i paus blev 3-0 direkt i andra halvlek och sedan en resa mot slutsignal.

En av Alms skönaste segrar, månne?

– Jag försöker lära mig, jag kan se i ögonen på spelarna och i huset på GPA att det betyder något, det pratas om det, man vill slå Blåvitt. Jag har inte lika lätt att översätta det. Jag har varit med och förlorat derby. Då lärde jag mig en del också, hur det påverkar, säger Andreas Alm.

Han fortsätter:

– Det är klart att jag vill vinna, vi får energi att vinna ett derby. Vi får kanske större chans att få över 3 000 på läktarna om vi vinner de här matcherna.

ANNONS

Var det något i IFK:s spel som överraskade dig?

– De kantrar med Ohlsson bredvid Salomonsson. Det har de gjort i några matcher nu. Det gör dem tajtare i återerövringsfasen. När Viktor slafsade med bollen där borta vann de tillbaka den. Jag sade ”skit i det, löp ifrån istället”.

– Vi gjorde ett fint mål från den sidan. Båda lagen hade ganska bra koll på vad vi gjorde i dag. Ingen stor taktisk skillnad från vad vi sett tidigare.

Du har saknat Nasiru Mohammed tidigare, nu har Viktor Lundberg kommit in?

– Han är bra på att göra mål! Vi har bytt lite roller på dem. Viktor skall mer löpa förbi Alexander (Jeremejeff) emellanåt, medan ”Nas” skall vända på gammal femöring. Det är en helt annan rytm när Viktor spelar. Det tog lite tid innan vi förstod det. Han löpte så att han fick kramp nu. Jeremejeff får mer hjälp i förstapressen, vi kan vara högt upp i pressen.

Häcken är fortfarande obesegrat på Bravida arena i år – och får en kul avslutning på säsongen

– Ja. Vi har kanske något att spela för. Det finns ett värde i tabellen, det finns ett värde i att vi verkligen är bra fotbollslag.

ANNONS

Det fanns tvivel under en period hur ditt Häcken skulle utveckla sig. Nu har det satt sig?

– Vi har letat, sökt och massa olika saker. Vi försöker ändra sakta och ha mycket av det Peter (Gerhardsson) gjorde. Det finns kvar i huset. Men också ha med sig det Micke (Stahre) gjorde. Vi har inte släppt in jättemycket mål. Det är lite så. Sedan hade vi velat ha fler poäng. Vi vill anfalla också.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS