Dennerby fick avsluta med seger

ANNONS
|

Han såg både glad och nöjd ut där han satt på presskonferensen. På podiet låg ett par buketter som påminde om begravningskransar, men stämningen var mer som en uppsluppen skolavslutning.

Dennerbys betyg efter sju år på jobbet kan väl knappast bli annat än godkänt. Ingen kvalförlust, fem mästerskap, ett brons och seger på sista arbetsdagen.

Samtidigt finns mer att göra för efterträdaren Pia Sundhage.

- Det vore roligt om Pia fick med sig lite av det bästa av det amerikanska, sa Dennerby.

Han tog Abby Wambach som exempel, hon är bäst när det är som viktigast.

- I USA bygger man upp stjärnor på ett annat sätt. Det kan vara bra i de stunderna, i Sverige är vi lite jante.

ANNONS

Bara tolvhundra åskådare kom till avslutningsfesten. Till en början speglade matchen stämningen på läktarna. Sverige spelade utan fart och kombinationer och räddades av den alltid så stabila defensiven. Utom vid ett tillfälle, efter en hörna satte Holland 1-0.

I paus pratade spelare och ledare om att springa och vilja mer. Att ha både hjärta och själ i sina löpningar.

- Och de lyssnade faktiskt, sa Dennerby med ett leende.

Den som ledde förändringen var Caroline Seger, som visade både attityd och känsla. Med två finfina passningar bäddade hon för Lotta Schelin och Kosovare Asllani.

Nästa gång leds laget av Pia Sundhage. Mittfältsdominanten Seger förväntar sig ingen radikal förändring däremot att den nya förbundskaptenen tar med sig en vinnarmentalitet från USA.

- Försvarsbiten är stark men anfallsdelen måste bli bättre.

Tacken till Dennerby inleddes på planen och fortsatte på kvällen. Caroline Seger berättade att ansvaret för spelarnas present låg hos lagkapten Sara Thunebro och "shopoholicen" Annica Svensson.

Thomas Dennerby lovade att han inte skulle gå och lägga sig först den här gången.

ANNONS