Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Delad pott i nykomlingsmötet

Örgryte förlänger sin förlustfria svit i Superettan. Bortamatchen mot Trelleborg slutade med delad pott. – Vångavallen levde verkligen upp till sitt rykte, säger tränaren Marcus Lantz.

Örgryte kom till Vångavallen i Trelleborg med fyra raka matcher utan förlust. Dessutom hade man Jakob Lindström tillbaka på det centrala mittfältet efter avstängning. Trelleborg har däremot haft en tuff inledning på sin säsong, med massor av skadade spelare och problem med målskyttet.

Men det var Trelleborg som direkt drog upp tempot och satte hög press på Örgryte. De heta skåningarna fick sig dock en rejäl kalldusch när Daniel Paulson hindrades i straffområdet av Alexander Blomqvist och domaren blåste straff för Rödblått i den elfte minuten. Trots att TFF-målvakten gick åt rätt håll kunde han inte nå Sebastian Ohlssons välplacerade straff nere vid stolproten.

I samband med målet drabbades dock Öis av ett tungt avbräck när anfallsesset William Atashkadeh tvingades utgå med en hårt lindad fot. Han ersattes av David Johansson och Daniel Paulson fick lämna sin kant för att bli anfallare. 
– Ja, vi blev tvingade till ett tidigt byte. Wille trampade igenom med foten och kunde inte fortsätta. Vi får se hur illa det är, säger Marcus Lantz.

Tio minuter senare kom kvitteringsläget för TFF när Björn Anklev olyckligt snubblade i straffområdet och Mattias Håkansson kom helt ren med Robertino Kljajic i Öis-målet. Han rullade enkelt in 1-1 mellan benen på Öis-keepern. 
Anklev skulle dock revanschera sig. I början av andra halvlek samspelade han vackert med inbytte David Johansson på högerkanten. Anklev fick tillbaka bollen, vek in i straffområdet och placerade vackert in ledningsmålet via ribban.

Annars bjöd matchen inte på något skönspel.
– Vångavallen levde verkligen upp till sitt rykte. Det blåste otroligt mycket. Jag tror bollen var i luften mer än den var på marken under de här nittio minuterna, berättar Lantz.

Trelleborg tryckte på för en kvittering och skapade flera chanser. Med dryga kvarten kvar lyckades inte Kljajic boxa undan ett inlägg bättre än att det en framrusande Marcus Pode kunde skalla in 2-2-målet. 
– Det här var ingen match som kommer att gå till historien. En pinne borta mot Trelleborg får man kanske vara nöjd med, även om man alltid vill vinna, säger Lantz.