Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Delad pott i heta Londonderbyt

Ett självmål och ett straffmål gjorde att Arsenal och Tottenham fick nöja sig med delad pott i det heta derbyt i norra London.

Jämnt, tufft och dramatiskt. Derbyt i norra London mellan Arsenal och Tottenham var precis som man kunde föreställa sig att den skulle vara.

Efter en stark inledning från Tottenham tog hemmalaget Arsenal över allt mer mot slutet av första 45 och fick också utdelning. Mittbacken Kevin Wimmer nickade Mesut Özils frispark i eget mål strax innan halvtidspausen.

Tidigt i andra halvlek fick Tottenham en livlina. Moussa Dembélé fälldes i straffområdets utkant och Harry Kane klev fram och skickade in sitt femte mål på totalt fyra matcher mot ärkerivalen Arsenal.

Lagen bytte sedan chanser och initiativ under matchens slutskede och den delade potten får ses som en rättvis sådan och Tottenham förlänger därmed sin förslustfria svit i Premier League.

– Ett kryss är ett rättvist resultat. Det var en tuff match för oss, men elva matcher untan förlust i Premier League, det måste vi vara nöjda med, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino efter matchen.