Dejan Kulusevskis succé för Tottenham – mål och assist i premiären

Dejan Kulusevski har fått en lysande start på Premier League-säsongen. Han började premiären mot Southampton med att göra en assist. Sedan nätade han även själv.

|

Tottenham fick en blytung start på seriepremiären i Premier League. Southampton gjorde läckert 1–0 genom en volley från James Ward-Prowse.

Men sedan tog ”Spurs” och Dejan Kulusevski över showen.

Först slog Dejan Kulusevski ett precist inlägg som Ryan Sessegnon nickade in till 1–1. Sedan fortsatte hemmalaget ösa på. Målen trillade in, och i andra halvlek lyckades svenske Kulusevski göra sitt första mål för säsongen, när han fick bollen i straffområdet och placerade in 4–1 intill bortre stolpen.

– Vi är väldigt nöjda, det var ingen lätt match. När du ligger under på hemmaplan efter tio minuter är det inte roligt. Men i slutet gjorde vi fyra mål, vi hade kunnat göra ännu fler. Jag älskar hur det här laget spelar, vi skapar så många målchanser. Det är kul att spela fotboll, säger Kulusevski i Viaplays sändning.

Och premiären var efterlängtad för svensken.

– Jag har saknat det, det känns som det var för längesedan. Du älskar fansen och du vet att det här är ditt hem, det var otroligt att spela framför fansen och familjen, jag njöt verkligen.

Dejan Kulusevski byttes ut i den 86:e minuten och Tottenham vann sedermera matchen med 4–1.

Det innebär att de än så länge leder serien, men alla lag har inte spelat sin första match än.

Dejan Kulusevski jublar efter sitt 4–1-mål mot Southampton.
Dejan Kulusevski jublar efter sitt 4–1-mål mot Southampton. Bild: MATTHEW CHILDS