Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Dejan Kulusevski: ”Spelar i Sverige – vi kanske inte får straffar"

Sverige förlorade mot Frankrike och trillar ur A-divisionen i Nations League. Succéspelaren Dejan Kulusevski är besviken över att han inte fick straff i slutet av första halvlek.
– Jag spelar i Sverige, så vi kanske inte får straffar som vi ska ha, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige förlorade mot Frankrike i Paris med 4-2 och trillar ur högstadivisionen i Nations League.

Precis innan paus, vid ställningen 2-1 föll Dejan Kulusevski i straffområdet och Sverige ropade på straff. Men domaren friade.

– Det är straff. 100 procent, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Jag tycker att det är jättekonstigt att det inte blev straff. Det är den andra nu (i landslaget), men vad ska jag göra? Det är bara att acceptera. Jag spelar i Sverige, så vi kanske inte får straffar som vi ska ha. Inget mer med det. Jag hoppas få nästa.

LÄS MER: Trots drömstarten – Sverige trillar ur A-divisionen

Missade frispark

I matchens slutminut, vid ställningen 3-2, fick Sverige en frispark på Frankrikes planhalva. En kvittering hade inneburit att Sverige klarat sig kvar i A-divisionen och Sverige flyttade upp hela laget, inklusive målvakten Robin Olsen. Kulusevski la frisparken men misslyckades med att lyfta in bollen och i stället kunde Frankrike i tomt mål rulla in slutresultatet 4-2.

– Sådana frisparkar händer i fotboll. Det var ett misstag. Jag slog den för kort och det är inget mer med det. Jag kommer göra en miljard misstag till i mitt liv, säger Kulusevski.

I stort är Juventusanfallaren dock nöjd med sin insats:

– Jag vill alltid göra det bättre, men med tanke på förutsättningarna är jag nöjd. Jag kunde inte gjort något annat. Jag gav allt.

LÄS MER: Larsson: ”Kunde varit lite mer cyniska”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.