Dejan Kulusevski om Zlatans utspel: ”Ser upp till honom”

Dejan Kulusevski fick inte starta mot Frankrike – Zlatan Ibrahimovic kallade beslutet för ”ett jävla skämt”. Nu kommenterar Kulusevski själv Zlatans utspel.
– Det är Zlatan och jag vet inte vad jag ska säga, säger han efter Portugalmatchen.

ANNONS
|

Sverige förlorade med 1-0 mot Frankrike i Nations League-premiären i lördags. Den stora snackisen efter matchen handlade om Dejan Kulusevski – talangen som spelade de sista 20 minuterna av matchen.

Han uttryckte besvikelse över den uteblivna startplatsen och sa efter matchen att han var ”chockad” över att inte få starta.

LÄS MER:Ronaldo om Kulusevski: "Stor potential"

Även Zlatan Ibrahimovic gav sig in i debatten.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev den svenska storstjärnan på Twitter.

Förbundskapten Janne Andersson svarade på Zlatans kritik dagen efter Frankrike-matchen:

– Mig påverkar det ingenting. Alla får tycka och tänka och jag visste att folk skulle tycka och tänka när jag tog det här jobbet. Vem som tycker och tänker är inte intressant. Folk får tycka vad de vill. Jag gör så gott jag kan, sa han på presskonferensen i söndags.

ANNONS
Janne Andersson kommenterade Zlatans utspel i söndags.
Janne Andersson kommenterade Zlatans utspel i söndags. Bild: JOEL MARKLUND

Ser upp till Zlatan

På presskonferensen Efter förlustmatchen mot Portugal på tisdagskvällen, där Dejan Kulusekvski fanns med i startelvan, kommenterar talangen själv situationen.

Om besvikelsen efter Frankrikematchen säger han:

– Alla som känner mig vet att jag inte menade något. Synd att det blir en så stor grej. Det är normalt att spelare säger att han vill spela. Det skulle vara fel om jag inte vill spela. Jag lärde mig något nytt av det.

– Jag kommer inte säga chockad igen.

Han kommenterade även Zlatans utspel på Twitter:

– Zlatan... Jag ser upp till honom. Det han har gjort är otroligt och fantastiskt och jag är tacksam. Men jag kan inte kommentera det han säger, det får han stå för. Det är Zlatan och jag vet inte vad jag ska säga.

LÄS MER:Ge Zlatan jobbet som förbundskapten

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Bild: MATTEO GRIBAUDI
ANNONS