Dejan Kulusevski om reaktionerna efter uttalandet: ”Barnsligt från alla håll”

Det skapade stor uppståndelse när Dejan Kulusevski uttryckte att han var ”chockad” efter petningen mot Frankrike i höstas. Nu ger han sin syn på efterspelet till det han sa minuter efter matchen.
– Jag tycker det var väldigt barnsligt från alla håll, säger han i SVT:s ”Hemma hos EM-stjärnorna”.

ANNONS
|

I Nations League-mötet med Frankrike i september valde förbundskapten Janne Andersson att ställa Dejan Kulusevski utanför startelva. Det blev till slut 20 minuter på planen för Juventus-talangen.

Kulusevskis svar på petningen?

– Jag blev chockad. Det har känts jättebra på träningarna, men så är fotbollen, sa han till TV4 direkt efter matchen.

LÄS MER:Senaste nytt från fotbolls-EM

Reaktionen på petningen väckte stor uppståndelse och bland annat valde Zlatan Ibrahimovic att kritisera Janne Andersson och kallade petningen för ett skämt. I SVT:s ”Hemma hos EM-stjärnorna” berättar 21-åringen om uppståndelsen efter hans uttalande.

– Jag tycker det var väldigt barnsligt från alla håll. Det var dålig nivå från framför allt media, att en kille som är 20 år inte ska få säga att han vill spela fotboll. Jag tycker det är dåligt, det händer i alla länder och det ska inte vara något konstigt. Det som är konstigt är om man säger att man inte ska spela. För när man är där, då vill man bidra.

ANNONS

LÄS MER:Sverige har EM:s äldsta trupp

”Respekt är nummer ett”

Efter den stora uppståndelsen i höstas var Kulusevski tydlig med att han inte menade uttalandet som kritik mot förbundskaptenen, något att står fast vid än.

– Jag menade inget illa mot någon, jag visar alltid respekt, det är nummer ett. Och det var en minut efter matchen, det är mycket känslor, säger han i ”Hemma hos EM-stjärnorna”.

På frågan om Dejan Kulusevski tycker att han är given i en svensk startelva i EM är talangen tydlig.

– Ja. Om du frågar mig, ja.

LÄS MER:Med ”Foppa” i storslag slipper vi sakna Zlatan

LÄS MER:Guide: Allt om fotbolls-EM 2021

Dejan Kulusevski tycker att han är given i en svensk startelva i EM.
Dejan Kulusevski tycker att han är given i en svensk startelva i EM. Bild: LUDVIG THUNMAN
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS