Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Dejan Kulusevski kan flytta från Juventus

Kulusevski ryktas bort från Juventus – två år efter att han presenterades av Turinklubben.
Nu uppger Sky Sports Italy att Arsenal är den senaste klubben i jakten på den svenska landslagsmannen.

Dejan Kulusevski har haft en tuff säsongstart i Juventus och stått för ett mål samt en assist på 15 matcher, där han startat två av dem. Tränaren i Juventus, Max Allegri, sägs bland annat vara irriterad på svensken taktiskt, då de två har olika syn på vilken position svensken ska utgå ifrån, enligt Football Italia.

LÄS MER: Dejan om Zlatan: "Bra för laget, bra för mig"

Nu kan den svenska landslagsspelaren vara på väg bort från ”den gamla damen” redan i Januarifönstret. Igår rapporterade Fotbollskanalen att Juventus satt en prislapp på svensken på 35 miljoner euro, motsvarande cirka 350 miljoner kronor, enligt Calcio Mercato. Samma belopp Juventus betalade för BP-produkten i januari 2020, vill säga.

Intresse från storklubbarna

Det är en prislapp som uppges intressera Arsenal. Londonklubben har tidigare försökt locka till sig Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic, som stått för näst mest mål bland U-21 anfallare i Europas topp-fem ligor under året efter Dortmunds Erling Håland. Florensklubben vill däremot ha 80-miljoner euro för serben, vilket fått Arsenal att tveka.

Tidigare har det rapporterats om att Arsenals ärkerivaler Tottenham varit intresserade av svensken. I Spurs sportsliga ledningen sitter sportchefen Fabio Paratici som anlände från Juventus i somras och var med när Turinklubben köpte Kulusevski från Atalanta.

LÄS MER: Conte klar som ny tränare i Tottenham

Enligt uppgifter var Inter också intresserade av Kulusevski i samband med att han flyttade till Juventus. Då tränades de svartblå från Milano av Antonio Conte, som presenterades som ny Tottenhamtränare nyligen.

Contes första Premier League match i Tottenham slutade oavgjort mot Everton på bortaplan. Bild: CARL RECINE
Contes första Premier League match i Tottenham slutade oavgjort mot Everton på bortaplan. Bild: CARL RECINE

Återstår att se ifall det blir en flytt till de röda delarna av norra London eller återförening med Paratici från Kulusevski, som hoppade in med 26 minuter kvar att spela under gårdagens kvalförlust mot Georgien.

LÄS MER: Det löste sig till slut – men inte för Sverige

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.