Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Defoe: "Han älskade mig och jag älskade honom"

Sunderland-supportern Bradley Lowery blev bara sex år gammal. Den 7 juli gick han bort efter att kämpat mot cancern nästan hela sitt liv. Lowerys historia och bortgång berörde en hel fotbollsvärld. Nu pratar den engelske anfallaren, Jermain Defoe om de starka vänskapsbanden han knöt till supportern. – Han älskade fotboll. Han älskade mig och jag älskade honom.

Jermain Defoe är en hyllad och rutinerad anfallare i Premier League. 34-åringen har bland annat representerat Tottenhamn, Portsmouth, West Ham och Sunderland innan han flyttade till Bournemouth som är hans nuvarande klubb. 

Under tiden i Sunderland skulle Defoe få en väldigt speciell vänskap till en supporter. Bradley Lowery var ett stort Sunderland-fan och Defoe var hans favoritspelare. Men Lowery var ingen vanlig supporter. Lowery var bara sex år gammal och hade kämpat mot cancern i nästan hela sitt liv. När han var ett och ett halvt år drabbades Lowery av cancerformen Neuroblastom som är den vanligaste cancerformen hos barn. 

Förlorade kampen mot cancern

Hans historia och hans passion för klubben gjorde att Defoe och Lowery blev väldigt goda vänner. Efter en lång kamp förlorade till slut Lowery mot cancern och gick bort den 7 juli i år. Något som inte bara påverkade Defoe, utan hela fotbollsvärlden. I en öppen intervju med BBC berättar han om deras vänskap.

– Han var min bästa vän, han var genuin. Han älskade fotboll. Han älskade mig och jag älskade honom.

– Till och med när han verkligen hade ont och han inte kunde röra sig i sängen. När jag kom in i rummet så hoppade han upp och hans mamma sa han har inte rört sig på hela dagen. Så för mig var det verkligen en speciell känsla.

Spenderade mycket tid på sjukhuset

När Lowery var som allra sämst spenderade Defoe åtskilliga timmar på sjukhuset med honom. En gång sov han till och med över på sjukhuset.

På matchdagar brukade Lowery gå hand i hand med Defoe ut på arenan i Sunderland. En gång fick han också gå med när det Engelska landslaget mötte Litauen i VM-kvalet. En extra speciell känsla enligt Defoe.

– Det var det bästa. Nere i matchtunneln kollade han efter mig och jag kom ner och kramade om honom. Då sa Joe Hart till mig att vi skulle leda laget ut. Att få göra det var speciellt.

– Sen när vi gick ut och stod där och sjöng nationalsången, med Bradley på mors dag. Att få vara tillbaka i landslaget och att få spela på Wembley och göra mål. För mig är det en av de bästa stunderna i min karriär.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.