Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Debutanterna på mitten: "Tycker det funkade bra"

Tävlingsdebut från start för både Oscar Hiljemark och Alexander Fransson. Duon fick slita hårt på det svenska mittfältet. – Jag tycker det funkade bra, säger Oscar Hiljemark.

U21-guldmästaren Oscar Hiljemark var med redan under Erik Hamréns ledning men fick sparsamt med speltid. Alexander Fransson är helt ny i landslaget sedan Janne Andersson tagit över.
Duon som inte spelat en minut tillsammans fick chansen mot Holland i VM-kvalpremiären. En match som blev bägges första tävlingsmatch från start.
– Vi möter tre centrala mittfältare och sen glider Sneijder in centralt. Det är en viktig del i vårt spel och jag tycker vi löser det väldigt bra. Ge kommer igenom lite centralt ibland då de är fler än oss därinne. När vi väl hade bollen hade vi en gameplan att spela lite mer långt och ha ett andrabollsspel. Det var en bra insats och nu gäller det att jobba vidare, säger Hiljemark.
– Det kändes helt okej. Vi hade inte så mycket boll som man hoppats men det är bara att gilla läget och inte gå bort sig. Jag tycker vi gör en godkänd insats, säger Fransson.

En som verkligen tog för sig mot Holland och visade att han vill fortsätta att spela var Oscar Hiljemark. Mittfältaren var själv nöjd med insatsen.
– Jag försöker vara den Oscar jag alltid är. Tillsammans hade vi inte så många landskamper jämfört med deras antal. Men jag vill göra alla bättre och spela på intuition. Vi hade ett bra antal löpmeter för varandra. Men kul att vi ändå får ihop det. Tycker det funkar bra, även om det blev väl mycket defensivt.

För Alexander Fransson var det debut överhuvudtaget i landslaget.
– Klart det känns bra, skönt att göra debut och att inte förlora, säger han.

Trots att Holland skapade en hel del högkvalificerade målchanser så är det en besvikelse efter matchen hos Hiljemark. 24-åringen hade velat ha mer.
– Vi strävar ju efter tre poäng. Men en poäng mot Holland är okej.