Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Paulo Marcelo blev matchhjälte i sin debut för Gais. Bild: Olof Ohlsson

Debut och matchhjälte – på födelsedagen

33 minuter.
Så lång tid behövde Gais nyförvärv på sig för att presentera sig för fansen.
– Det kunde inte ha blivit en bättre start, säger han.

Gais nyförvärv Paulo Marcelo presenterades under halvtid i de grönsvartas hemmamatch senast. Brassen var inte spelklar då men i lördagens möte mot Degerfors fanns 24-åringen med i startelvan.

Om han tog chansen? Det kan man säga.

Marcelo gjorde matchens enda mål och säkrade tre viktiga poäng för Gais. På sin födelsedag.

– Otroligt. Det är väldigt speciellt för mig att få göra mål i min första match och dessutom vinner vi. Det kunde inte ha blivit en bättre start och dagen hade inte kunnat vara bättre, säger han.

På ett fint inlägg från Predrag Randjelovic dök Marcelo upp i straffområdet och kunde ge Gais ledningen med ett fint nickmål.

– Det var ett fantastiskt inlägg från Predrag och där dök jag upp med huvudet, det var ett vackert mål. Vi fick tre poäng, det viktigaste, och nu börjar vi ladda för nästa match.

Minuten innan brassens mål hade han även ett kanonläge – som han brände.

– Vi var nästan två på samma boll, jag kunde inte höra honom bakom mig. Bollen tog på sulan och gick utanför, då kände jag att "vi kan inte förlora den här matchen, vi måste vinna". Det var bara att fortsätta jobba vidare.

Hur firar man 24 år och att vara segerskytt i sin debut?

– Ska jag vara ärlig, jag vet inte. Just nu vill jag bara komma hem till min fru, äta god mat med henne och ringa min familj och mina vänner. Min telefon har varit helt galen efter matchen. Jag vill tacka Gud, jag är väldigt glad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.