Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De var bäst när Blåvitt sänkte AIK

Här är spelarna som var bäst när IFK besegrade ett guldjagande AIK på Gamla Ullevi med 1-0.

5: Emil Salomonsson: Han var visserligen inte ensam, men eftersom fotboll är en löpsport är det underbart att se vilken effekt Emils uppoffrande och ideliga korridorruscher fick för den här matchen.

4: Thomas Rogne: Inblandad i alla baklängesmålen mot Gefle senast och faktiskt med rätta därefter ifrågasatt, nu på 2015 års nivå. Brytningssäker, placeringssäkert, uthållig.

3: Elias Omarsson: Ibland räcker det med ett par sekunders magi. Som nu. Mottagningen, vändningen på en femöring och det kyliga skottet intill stolpen. Femte målet.

2: Sören Rieks: Det är en fröjd att se detta lags bästa spelare rör sig på planen, fungerar utmärkt även som forward. Inblandad i några av de hetaste omställningarna.

1: Mads Albaek: Det här var en nivå upp, Mads. Det är ju så här bra du är och behöver vara i varje match, dock inte utan hjälp av Sebastian Eriksson. Drev på tempot.

Matchen i korthet: AIK började bäst och tryckte tillbaka IFK i inledningen. Efter målet tog Blåvitt över och spelade med självförtroende. Högt tempo, koncentrerade spelare och starka individuella prestationer. Det osade ett antal gånger framför John Alvbåge i hemmamålet, som gjorde sin bästa prestation på ett tag. Därmed är AIK:s gulddröm över för denna gång.