De väntar Häcken vid seger över Leipzig

BK Häcken har tagit sig till den andra kvalomgången till Europa League där den tyska storklubben RB Leipzig väntar. Nu står det klart vilket lag som står för motståndet om Häcken skulle ta sig vidare till den tredje kvalomgången - rumänska Craiova.

ANNONS
|

Efter seger 0-3 borta och förlust 1-2 hemma mot lettiska FK Liepaja i den första kvalomgången till Europa League tog sig BK Häcken vidare till kvalomgång två. Där väntar tufft motstånd: Emil Forsbergs RB Leipzig, sexa i Bundesliga förra säsongen. Den första matchen spelas i Leipzig på torsdag och returen på Bravida arena en vecka senare.

– Det är ett lite annat motstånd. De är svåra att scouta med tanke på att de har en ny tränare och inte har börjat säsongen än, har Häckens tränare Andreas Alm tidigare sagt till GP om RB Leipzig.

Under måndagen lottades den tredje kvalomgången. Skulle Häcken gå segrande ur dubbelmötet med den tyska storklubben väntar rumänska Craiova, trea i den rumänska högstaligan förra säsongen, i kvalomgång tre.

ANNONS

LÄS MER:"Blir nog ett samtal innan nästa veckas match"

Övriga svensklag i den andra kvalomgången är AIK och Djurgården. Skulle AIK, som möter danska Nordsjaelland i andra omgången, ta sig till den tredje kvalomgången väntar vinnaren mellan serbiska Partizan Belgrad och litauiska Trakai. För Djurgården väntar vid seger över ukrainska Mariupol i den andra omgången vinnaren mellan franska Bordeaux och lettiska Ventspils.

För att ta sig vidare till gruppspelet krävs seger i den tredje kvalomgången och sedan seger i playoff-möte över två matcher.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS