Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

De tar plats i GP:s EM-elva

EM är över för den här gången och semester väntar för spelarna. Mardrömsuppdraget att ta ut bästa EM-laget föll på GP:s två EM-resenärer, Mattias Balkander och Fredrik Janlind.

Målvakt: Gianlugi Buffon – 38 år, Italien.
Den gamle visar att han håller världsklass fortfarande, vassa räddningar och betyder enormt mycket för sitt land. Kör vidare över VM 2018 – bra.

Högerback: Bacary Sagna – 33 år, Frankrike.
Deschamps har satsat på rutin hos sina ytterbackar, Sagna har levt upp till förväntningarna och varit bra rätt igenom. Bra både offensivt och defensivt. Mindre fokus på frisyren nu – bra.

Mittback: Pepe – 33 år, Portugal.
Han ses av många som ärkesvinet på fotbollsplanen men oj vad bra han har varit i EM. Hade det inte varit för filmningarna och de fula tacklingarna så hade han hyllats rejält. Varit lysande.

Mittback: Mats Hummels – 27 år, Tyskland.
Värvades av Bayern München inför EM från Dortmund. Ett beslut som den tyska storklubben knappast lär ångra. I Frankrike har Hummels hållit ihop det tyska försvaret och gett sig iväg på offensiva utflykter. En back i absoluta världsklass.

Vänsterback: Giorgio Chiellini – 31 år, Italien.
Han är kanske inte vänsterback men en liten kupp måste man få göra i en sådan här elva. 31-åringen visade under EM att han fortsatt håller hög nivå. Given i Italien och given i vårt lag.

Central mittfältare: Dimitri Payet – 29 år, Frankrike.
Den lille liraren slog igenom med dunder och brak i West Ham och kom till EM med en kanonsäsong i benen. I Frankrike växte han snabbt ut till en av fansens favoriter med sin fina högerfot, och sångerna med hans namn ekade längs gatorna.

Central mittfältare: Toni Kroos – 26 år, Tyskland.
Har han någonsin slagit bort en passning? Betyder otroligt mycket för Tyskland och är den spelaren som styr spelet. Komplett mittfältare, bra defensivt, lysande offensivt. Hatten av.

Central mittfältare: Aaron Ramsey – 25 år, Wales.
Var lysande för Wales fram till det otroligt korkade gula kortet mot Belgien i kvartsfinalen. Med Ramsey på plan mot Portugal hade Wales bjudit upp betydligt mer till dans. Ett riktigt starkt mästerskap av Ramsey.

Högerytter: Gareth Bale – 26 år, Wales.
Bar sitt landslag till semifinal mot Portugal, var där bäst på nytt och skapade flera heta målchanser på egen hand. En världsspelare som jobbar lika hårt som sina lagkamrater. Hade platsat i alla lag.

Anfallare: Cristiano Ronaldo – 31 år, Portugal.
Har levt upp till förväntningarna och varit avgörande för Portugal, bjudit på flera godbitar offensivt och vann Real Madrid-kampen med Bale. Tagit stort ansvar internt i gruppen har varit ledaren för Portugal.

Vänsterytter: Antoine Griezmann – 25 år, Frankrike.
Den lille fransosen har varit lysande för hemmanationen. Har de senaste säsongerna vuxit enorm som spelare och när uppe och nosar på den absoluta toppen. Hade enorm press på sig i Frankrike inför mästerskapet – något han verkade trivas med.