Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

De kan förstärka Öis i höst: "Vi vill bli bättre än i fjol"

Öis startar om – och hoppas förstärka truppen med en mittback och en offensiv mittfältare. Enligt GP:s uppgifter rör det sig om ett eventuellt lån av Häckens Albin Skoglund och Petter Björlund, senast på Färöarna.

Superettaklubben, vars mål är att samla ihop fler poäng än i fjol, blandade och gav under vårsäsongen. 0-6 mot Trelleborg och 1-5 mot Norrby solkade en i övrigt intressant första halva, som toppades av 1-0 mot Dalkurd och 1-0 borta mot Gefle.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Truppen består i nuläget av 15 utespelare och två målvakter samt de tre uppflyttade juniorerna Jonatan Sahrman, Victor Niklasson och Tim Stolt Hermansson.

– De kommer träna med oss hela hösten, där de får chansen att visa om de är något inför nästa år. De är inte redo för superettaspel, men det visar också att vi satsar på akademin, säger Öis manager Marcus Lantz.

I och med Fredrik Björcks stökiga rygg behövs backförstärkningar. Enligt uppgifter till GP rör det sig om 28-årige Petter Björlund, med ett förflutet i IFK Göteborg, Utsikten och Ljungskile SK.

– Jag vet vem det är och har koll på honom, säger Marcus Lantz utan att bekräfta GP:s uppgifter.

Senast har han spelat för 07 Vestur på Färöarna.

Den offensiva kraften är Albin Skoglund, 20. Han debuterade i allsvenskan för BK Häcken 2015, men har sedan dess haft svårt att få speltid i A-laget.

Han kommer träna med Öis ett antal dagar, ingen regelrätt provträning, utan mer en möjlighet för parterna att känna på varandra.

– Han har spelat på flera olika positioner i Häcken, men jag ser honom som nummer tio, säger Marcus Lantz.

Tidigare uppgifter om att spelare är på väg ifrån Öis på grund av utgående kontrakt dementeras av Marcus Lantz.

– Vi har inte någon kö av klubbar där, säger Öistränaren.

Öis har för närvarande tre poäng upp till den allsvenska kvalplats där nästa motståndare, Helsingborgs IF, ligger nu.

– Alla konkurrenter rustar. De pengar jag har fått räcker till division 4-spelare. ”Här har du 200 spänn, käka en femrätters på Sjömagasinet och gör en bedömning." Med de pengarna får man gå till McDonalds. De har en tanke om att vi skall ligga i toppen och slåss om tredjeplatsen.

– Vårt mål är att sluta bättre än förra året, det innebär 40 poäng eller mer. Det finns ingen anledning att börja skruva på det. Vi kommer inte göra några större satsningar i sommar.