Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De kan få "världens tuffaste jobb"

Direkt efter Englands förlust mot Island i åttondelsfinalen i EM avgick Roy Hodgson som förbundskapten. Nu börjar jakten på en ny kandidat till jobbet som kallas "världens tuffaste jobb".

Roy Hodgson meddelade direkt efter den svidande förlusten mot Island att han avgår som engelsk förbundskapten. Nu börjar spekulationerna kring vem som ska ta över det minst sagt tuffa jobbet som förbundskapten för England.

Favoriten verkar i dagsläget vara före detta landslagsbacken Gareth Southgate, i dag bas över det engelska U21-landslaget, som är klar favorit sett till oddsen. En annan som nämnts är före detta Everton-managern, spanjoren Roberto Martinez. Men enligt förbundet lutar det åt en engelsman efter det misslyckade försöket med italienaren Fabio Capello under åren 2008-2012.

– Det finns tre grupper; engelsmän, de som har en koppling till England eller utländska, sa det engelska fotbollsförbundets tekniska direktör Dan Ashworth nyligen och han ser helst att den nya förbundskaptenen kommer från England.

– Jag tror att vi alla tycker att det bästa vore en engelsk person, men samtidigt vill man inte bortse från vissa kandidater som skulle vara perfekta för jobbet.

Än så länge har endast en kandidat uttalat sitt intresse för jobbet, före detta Newcastle och- landslagsanfallaren Alan Shearer som numera är expert för BBC sa efter matchen att han gärna får en chans.

– Jag vill erbjuda min erfarenhet och min turneringserfarenhet. Jag var och träffade förbundet efter att Capello förlorade jobbet. Då sa de att jag saknade erfarenhet. Då sa jag att de har haft personer med erfarenhet som fått en förmögenhet men ändå misslyckats och att jag knappast kunde göra det sämre än dem.

En outsider, minst sagt, är Lars Lagerbäck. Som efter Islands historiska seger mot England lanserats som en möjlig kandidat av Daily Stars krönikör David Woods.

– De skulle verkligen kunna välja någon som är sämre än Lagerbäck, som inte förlorat mot England på sju matcher med Sverige och hans nya landslag, skriver han.

LÄS OCKSÅ: Trots succén: "Är så trött på mig att jag måste sluta"

Men att få Lagerbäck kan blir svårt. 67-åringen har redan bestämt sig för att lämna fotbollen efter EM, enligt isländska Morgunbladid.