Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"De har världsklasspelare på varenda position"

Italien väntar i playoff för Sverige – mardrömslottning enligt de svenska spelarna. – Det är klart att Italien kanske är det tuffaste laget, men så är det med lottning, säger lagkapten Andreas Granqvist till Expressen.

Efter tisdagens lottning stod det klart att det blir Italien Sverige kommer ställas mot för att spela om en biljett till fotbolls-VM i Ryssland. Lagkapten Andreas Granqvist, med ett förflutet i Serie A och Genoa, sticker inte under stolen med att det man fick en nitlott.

LÄS OCKSÅ: Mardrömslott för Sverige – Italien väntar

– Det är klart att Italien kanske är det tuffaste laget, men så är det med lottning. Vi fick Portugal i förra VM-kvalet och nu har vi Italien. Vi har visat att vi kan slå nationer som Frankrike och de är kanske ett snäpp bättre än Italien. Vi måste komma upp i två maxprestationer för att kunna hota Italien, säger Granqvist till Expressen.

Emil Krafth är en av svenskarna som huserar i den italienska högstaligan. 23-åringen spelar till vardags i Bologna och har bra koll på vad som väntar Sverige i playoff.

– Italien är ett bolltryggt lag och är disciplinerade. De har världsklasspelare på varenda position. Jag vet hur de vill spela och ligger i sina positioner och vill styra spelet och sedan är de bra defensivt och taktiskt. Det är så man jobbar här nere, säger Krafth till Expressen.

"Skönt att spela hemma först"

Under lottningen blev det även klart att Sverige kommer att inleda hemma på nationalarenan Friends Arena, där det väntas bli slutsålt. Enligt Granqvist kan det vara en fördel att få spela den första matchen hemma.

– Jag kan tycka att när man möter en stornation som kanske är favorit på papperet så kan det vara skönt att spela hemma först och förhoppningsvis få med ett bra resultat. När vi mötte Portugal började vi borta och då gick det inte vägen, mot Danmark började vi hemma och då gick det vägen och den känslan hoppas jag vi kan ta med in i matchen mot Italien, säger lagkaptenen.