Max Markusson
Max Markusson Bild: MATHIAS BERGELD

De har bidragit med externt kapital till Blåvitt

IFK Göteborg har tagit in nytt externt kapital. Nu berättar klubben vilka personer och företag som står bakom satsningen.

ANNONS
|

Under förra veckans medlemsmöte meddelade IFK Göteborg att de har sjösatt ett nytt form av riskkapitalbolag, eller ett extern kapitalbolag som de själva benämnde det.

Namnet? IFK GBG Transferintressenter AB.

LÄS MER:Här är IFK Göteborgs nya form av riskkapitalbolag

Vilka personer/företag som hade klivit in med pengar ville klubben dock inte berätta.

Förrän nu.

På sin hemsida presenterar IFK Göteborg de tio intressenter som ingår i bolaget. Där finns bland annat Serneke Group AB.

– För IFK Göteborg känns det positivt att få möjlighet att lyfta fram de som valt att stödja föreningen i en utmanande tid. Alla är kända sedan tidigare bland våra medlemmar och supportrar. Som påpekats tidigare är föreningen tillfreds och tacksam över att kunna bedriva affärsmässiga förhandlingar med intressenter, vilka har IFK Göteborgs bästa för ögonen, säger klubbdirektör Max Markusson till klubbens hemsida.

ANNONS

Har möjliggjort värvningar

IFK Göteborgs beslut att ta in nytt externt kapital har kritiserats, inte minst av Nils Wiberg, vd för klubbens stjärnsponsor Prioritet Finans.

– Det är tiggeri det här och det är genant tycker jag som stjärnsponsor, sa han i en intervju med GP i förra veckan.

LÄS ÄVEN: Storsponsorns kritik mot Blåvitt: "Är tiggeri"

IFK GBG Transferintressenter AB startades upp tidigare i år. En del av de inkomna pengarna har använts till att förstärka årets spelartrupp.

– Några av årets värvningar som vi tror på långsiktigt har möjliggjorts tack vare det här externa kapitalet. Vissa av de spelarna hade inte kunnat komma om det inte hade varit på plats, konstaterar kassör Jakob Andreasson på medlemsmötet.

Fakta: De ingår i IFK GBG Transferintressenter AB

Serneke Group AB, Anno 1904 Fastigheter AB, Allt i Mark Hisingen AB, Fastighets AB Balder, JSM Art & Sport AB, Sten Göran Kjellberg, Rickard Ärlig, Jovitech Invest AB, Per-Olof Johansson, IFK Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS