Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De Gea poängräddare för United i rivalmötet

Liverpool var närmast att vinna ett händelsefattigt rivalmöte med Manchester United på Anfield. David De Gea räddade en poäng till José Mourinhos manskap. – Han gjorde två helt fantastiska räddningar, säger spanjorens lagkamrat, Ashley Young till Viasat.

Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Marcus Rashford mot Daniel Sturridge, Sadio Mané och Philippe Coutinho. Det var upplagt för anfallsglad fotboll i klassikermötet mellan Liverpool och Manchester United. Men matchen på Anfield mellan Jürgen Klopps och José Mourinhos manskap blev något helt annat. 

Det blev en taktisk duell där de båda lagens försvarsspel tog udden av det mesta i offensiv väg. Långsamt passningsspel, få målchanser och flera individuella misstag präglade toppmötet under den första halvleken. Efter paus blev det en aning mer fart på tillställningen - och då var det Liverpool som stod för det mesta och det bästa. 

Med drygt timman spelad fick Emre Can ett jätteläge från nära håll men David De Gea i United-buren var snabbt nere och kunde parera med en fin räddning. Och spanjoren skulle få visa upp imponerande målvaktsspel snart igen. Philippe Coutinho väggspelade sig fram utanför Uniteds straffområde innan brassen tog sats och drog iväg en projektil från 25 meter. De Gea var dock med på noterna. Keepern sträckte ut och räddade högt uppe i sitt vänstra hörn. Under slutdelen av matchen var det Liverpool som fortsatte att ha kommandot om händelserna på gräsmattan men några fler riktigt farliga chanser fick inte publiken se i rivalmötet och matchen slutade mållöst, 0-0. Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen och stod för en blek insats i Uniteds anfall. Efteråt var det ganska nöjda miner i United-lägret. 

– Vi ville göra det så svårt som möjligt för dem, från anfall till målvakt skulle vi störa dem. 
– Vi hoppades att något av våra avslut skulle gå in, men nu blev det inte så, vi får hoppas att den här poängen blir viktig för oss i slutet av säsongen.

Och han var minst sagt glad över att ha David De Gea i sitt lag. 

– Han är en världsklassmålvakt, det är bara att titta på de två räddningarna han gjorde i kväll, de var fantastiska. Och han har varit fantastisk för oss, säger Young.