Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

De får plats i GP-sportens Göteborgselva

Säsongen är färdigspelad. Då är det dags för GP-sporten att summera Göteborgslagens insats med att ta ut en en trupp med de spelare i Blåvitt, Öis, Häcken och Gais som har varit viktigast för sitt lag under året.

2016 blev inget strålande år för Göteborgsfotbollen. Undantaget ett imponerande cupguld av BK Häcken blev det en säsong tunnsådd med framgångar för 031-områdets representanter i de två högsta serierna. 

2015 års allsvenska tvåa IFK Göteborg levde inte upp till förväntningarna i allsvenskan och föll efter en svag sensommar bort från den absoluta guldstriden. Blåvitt var visserligen nära att ta sig in i Europa League, något som hade kunnat rädda säsongen, men man föll på målsnöret efter ett tungt nederlag mot Qarabag i den sista kvalomgången. Slutade fyra i allsvenskan, en missräkning. 

För Peter Gerhardsson blev sista säsongen i BK Häcken inte heller något vidare lyckat - åtminstone inte i allsvenskan. Hisingslaget inledde serien dåligt och efter en stark sommar stod man sedan för en svajig höst. Slutade, trots en stark trupp, på en blygsam tiondeplats. Fiaskot i Allsvenskan vägs dock upp av det historiska cupguldet i våras. 

I Gais var mer än halva truppen ny inför årets säsong och det tog, av förklarliga skäl, tid för Benjamin Westman innan han fick ordning på sitt manskap. När Dardan Rexhepi anslöt under sommaren från BK Häcken fick dock Grönsvart upp ångan och det ordentligt. Makrillarna radade upp segrar, men laget höll inte hela vägen och när hoppet om allsvenskt kval försvann så störtdök också formen. Avslutade serien bedrövligt och slutade åtta i Superettan. 

För Öis blev återkomsten i Superettan en stormig historia. Nykomlingen drogs med interna stridigheter samtidigt som det, efter en riktigt bra vår, också började hacka i spelet på plan. Med tre omgångar kvar var Sällskapet oroväckande nära negativt kval men efter en ordentlig uppryckning lyckades Marcus Lantz rödblåa gäng säkra kontraktet med god marginal. Nådde sin målsättning. 

Utifrån klubbarnas resultat satt i paritet till förväntningarna har GP-sporten tagit ut de spelare i de olika lagen som har varit mest framträdande för sina respektive klubbar och satt ihop till en en trupp. För att se hela laget, kika in bildspelet ovan! 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.