Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sam Larsson och Robin Quaison får chansen i Janne Anderssons landslag.
Sam Larsson och Robin Quaison får chansen i Janne Anderssons landslag.

De får chansen i Blågult

Igår meddelade anfallaren Ola Toivonen att han lägger av i landslaget. Idag presenterades den nya uppsättningen, med tre nya spelare in.

På en presskonferens i Friends arena meddelade Janne Andersson under onsdagen den nya landslagstruppen i fotboll efter sommarens VM-succé.

– De som var med och bidrog till att vi gick till kvartsfinal i VM, många av dem är så klart med igen nu också, säger Janne Andersson.

LÄS MER: Risk att Janne gick i gammal landslagsfälla

Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson, Jimmy Durmaz och John Guidetti är några av de gamla namnen. Viktor Claeson är kvar, men på ny position som ren anfallare. Av de 25 uttagna är Ken Sema, Robin Quaison och förre IFK Göteborg-spelaren Sam Larsson nya.

– Det gäller att prestera framöver, bara för att man säger ja är det inte givet att man får vara med i landslaget. Man måste hela tiden prestera. Det är inte alls självklart att hela det här gänget ska vara med i två år, säger Janne Andersson.

Sin egen roll som förbundskapten, och ett förlängt kontrakt till 2022 över VM i Qatar, kommenterar Janne Andersson:

– Jag är glad att jag får fortsatt förtroende som förbundskapten, jag trivs fantastiskt bra i min roll. Jag är enormt hungrig och ser fram emot att ta mig an det. Jag är inte på långa vägar färdig med det här, säger Janne Andersson.

För den nya truppen väntar näst träningskamp mot Österrike 6 september och Nations Leauge-fight mot Turkiet 10 september.

Truppen ser ut som följer:

Målvakter: Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen

Utespelare: Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Pontus Jansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Oscar Hiljemark, Sebastian Larsson, Marcus Rohdén, Gustav Svensson, Marcus Berg, Viktor Claesson, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin

Nya spelare: Robin Quaison, Sam Larsson, Ken Sema

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.