Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De behöver växla upp i Gais kontraktsjakt

Gais slåss för en plats i superettan 2019.
Ska de nå dit måste de grönsvarta spelarna höja sig – fem av dem extra mycket.
Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Damir Mehic, 31 – målvakt

Att Gais redan nu har släppt in nästan lika många mål som under hela fjolåret (36 respektive 37) ska givetvis inte bara läggas på Damir Mehics axlar. Inte heller det faktum att laget bara har hållit en enda nolla under säsongen. Vad som dock kan sägas om Mehic är att målvakten inte har varit lika trygg och stabil som tidigare. Misstagen har varit fler, räddningarna färre. 31-åringen var också petad av Alexander Nadj i mötet med Halmstad i omgång 23. Gais behöver få upp honom på en högre nivå under det nervösa säsongsslutet.
Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Mahmoud Eid, 25 – anfallare

I somras gav sig Gais ut på övergångsmarknaden i jakt på en målglad anfallare. Valet föll till slut på Kalmar FF:s Mahmoud Eid. 25-åringen har dock inte alls fått det att lossna. På sju matcher har det bara blivit en fullträff, den kom hemma mot Helsingborg i slutet av september. Eid behöver leverera mer. Jesper Westermark och Ajdin Zeljkovic knackar båda på dörren till startelvan.
Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Dusan Djuric, 34 – mittfältare

Meritmässigt mest erfaren av alla truppens spelare. Djuric har ju både varit utlandsproffs (Schweiz, Frankrike och Danmark) och gjort landskamper för Sverige. Visst, han har nått en ålder av 34 nu och kroppen är inte vad den än gång var, men Gais bör ändå få ut mer av Djuric än vad de gör. Just nu hoppar han mest in och ut ur både matchtrupp och startelva.
Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Karl Bohm, 23 – mittfältare

Bar med sig stora förväntningar och förhoppningar när han kom från allsvenska Häcken i somras. Blev på något sätt spelaren som skulle ersätta Jonas Lindberg och Junes Barny som nyligen lämnat. 23-åringen fick också ett stort förtroende i början, i olika roller, och dunkade in två mål. Under slutet har det dock sett annorlunda ut. Bänkad i två av de senaste fyra matcherna och när han väl har fått starta har han blivit utbytt i slutet. Bohm har mer i sig.
Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

August Wängberg, 24 - försvarare

Har fått extremt stort förtroende sedan han kom tillbaka från skadan. I 15 av 16 matcher har Wängberg, som skiftat mellan att agera mittback och högerback, spelat 90 minuter. Dessvärre, för Gais del, har den finfina form som 24-åringen visade upp i vintras och under förra hösten lyst med sin frånvaro sedan återkomsten. Ställde dessutom till det ordentligt borta mot Norrby när han och Damir Mehic bjöd på ett dråpligt självmål, som innebar tappad seger i en match som Gais dominerade fullständigt. Med superettan-mått mätt är Wängberg i grund och botten en klasspelare – nu måste han visa det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.