David Engström under tiden i Öis.
David Engström under tiden i Öis. Bild: MICHAEL ERICHSEN

David Engström tillbaka i Göteborg: ”Ett kärt återseende”

Det kommer finnas en hel del bekanta ansikten i motståndarlaget när Örgryte tar emot Västerås SK på Gamla Ullevi. Ett av dem, David Engström, ser fram emot att få gästa sitt gamla lag.
– Det ska bli kul att mäta krafterna med gamla vännerna, säger förre Öis-mittbacken.

ANNONS
|

När Öis tar emot Västerås på måndagskvällen innebär det ett återseende med Gamla Ullevi för flera VSK:are.

Till att börja med finns Emil Skogh, som lämnade Sällskapet 2018, i det västmanländska laget.

Men även tränaren Thomas Askebrand och spelarna Filip Almström Tähti, samt David Engström anslöt alla till Västerås från Öis inför den här säsongen.

– Det ska verkligen bli ett kärt återseende, säger David Engström.

30–åringen som ursprungligen kommer från Västerås spelade i Häcken 2017 och gjorde därefter två säsonger i Sällskapet innan han flyttade hemåt.

– Jag har många goda minnen från tiden i Öis och ser tillbaka med värme.

ANNONS

Något särskilt minne?

– Första minnet som poppar upp är under första året i Öis och vi hade bortapremiär mot Varberg. Jag satte 1–0 och det var väldigt förlösande.

Har du någon nytta av din Öis-bakgrund imorgon (måndag)?

– Ja det tycker jag väl. Jag har lite bättre förhandskoll på många motståndare. Sedan är varje match unik men man sitter ju på en del info. Det ska bli kul att mäta krafterna med mina gamla vänner, säger David Engström.

– I år har jag inte sett så mycket av dem men jag tänker att de inte spelat hem så många poäng som de velat. Jag förväntar mig ett jäkligt taggat Öis som gör allt för tre poäng. Det krävs mycket av oss för att vinna.

Vad säger du om er säsong hittills?

– Vi har bitvis haft väldigt höga toppar och när vi väl får det att stämma är vi väldigt bra. Men det gäller att få till det under längre perioder i matcherna.

När David Engström anslöt från Öis till Västerås inför säsongen gjorde han det alltså tillsammans med tränaren Thomas Askebrand.

Hur har det varit att fortsätta jobba med honom?

– Jättebra. Jag som känner honom sen innan tycker han är väldigt enkel att ha att göra med. Men jag är övertygad om att även de nya spelarna känner så, säger David Engström.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS