David Beckhams glädje efter sonen Romeo Beckhams mål

Sådan far, sådan son. Romeo Beckham gjorde sitt första mål i seniorfotbollen genom att skruva in en frispark när Inter Miami II besegrade Orlando City B.
– Jag är så stolt. Riktigt snygg frispark, mer mål kommer, skriver David Beckham på Instagram.

ANNONS
|

David Beckham är känd som en av de bästa frisparksskyttarna i Englands fotbollshistoria.

Och när 19-åriga sonen Romeo Beckham gjorde sitt första seniormål i karriären var det föga förvånande att det kom just genom en frispark.

Romeo tillhör andralaget i MLS-klubben Inter Miami FC, där pappa David är delägare. I den 84:e matchminuten fick Inter Miami frispark strax utanför straffområdet och Romeo fick chansen. Han stegade upp - och skruvade den som Beckham. Hårt, flackt och välplacerat.

Utöver målet stod han även för en assist i matchen som slutade 3–1 till Miami.

Efter matchen delade David Beckham ett inlägg på Instagram där han hyllade sonen. Romeo Beckham har många gånger setts till på träningsplanen med sin pappa för att träna frisparkar. Nu börjar all träning ge utdelning.

ANNONS

Tillhörde Arsenals akademi

I unga år tillhörde Romeo Beckham Arsenals ungdomsakademi, men har de senaste åren varit hemmahörande i Inter Miami II som spelar i MLS Next Pro-serien. Ligan är klassad som den tredje högsta ligan i USA och innehåller 20 stycken MLS-klubbars reservlag.

Att jämföra Romeo Beckham med sin pappa kan tyckas orättvist. David Beckham var en tongivande spelare i Manchester United vid samma ålder som Romeo är i nu och debuterade redan som 17-åring i en engelsk toppklubb.

Skulle Romeo, som är född 2002, fortsätta att utvecklas och slå sig in i Inter Miamis A-lag i MLS så kommer han att klassas som en proffsspelare.

LÄS MER:Beckhams son har skrivit på sitt första proffskontrakt

LÄS MER:Beckham gjorde debut i reservlaget

LÄS MER:David Beckham kritiseras – uppges bli ambassadör för Qatar-VM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS