David Beckham kritiseras – uppges bli ambassadör för Qatar-VM

David Beckham uppges bli ambassadör för VM i Qatar 2022. Nu får den engelske fotbollslegendaren motta svidande kritik.
– Han främjar en homofobisk och sexistisk regim, säger människorättsaktivisten Peter Tatchell i en intervju med Metro.

ANNONS
|

I oktober tidigare i år kom nyheten att David Beckham blir ambassadör för fotbolls-VM i Qatar 2022. Enligt Daily Mirror har den engelske legendaren tackat ja till uppdraget som väntas ge honom motsvarande 1,8 miljarder kronor de kommande tio åren.

David Beckham har varken bekräftat eller dementerat dessa uppgifter, men nyheten har fått många att reagera kraftigt.

LÄS MER:David Beckhams kontroversiella avtal – värt 1,8 miljarder

Dels då omkring 6 500 gästarbetare, enligt The Guardian, har dött under byggnationen av arenorna, dels på grund av att det är förbjudet att vara homosexuell i landet.

– Att han främjar en homofobisk och sexistisk regim kommer som en stor chock, säger den brittiske människorättsaktivisten Peter Tatchell i en intervju med Metro.

ANNONS

Tatchell menar på att Beckham har gjort mycket gott och vill att fotbollsstjärnan tänker en extra gång.

– David Beckham har varit en allierad när det kommer till homosexuellas och kvinnors rättigheter. Hans arbete för Qatar kan allvarligt skada hans rykte.

LÄS MER:VM-arbetarnas mardröm – "Inte värdigt en människa"

David Beckham tillsammans Paris St Germains ordförande Nasser Al-Khelaifi, Liverpools vd Peter Moore, FA:s ordförande Greg Clarke och FIFA:s president Gianni Infantino i Qatar.
David Beckham tillsammans Paris St Germains ordförande Nasser Al-Khelaifi, Liverpools vd Peter Moore, FA:s ordförande Greg Clarke och FIFA:s president Gianni Infantino i Qatar. Bild: KAI PFAFFENBACH

”Människor grips för att de ser gay ut”

Svenska landslagsspelaren Magdalena Eriksson har tidigare kritiserat fotbolls-VM i Qatar och skrev nyligen en krönika där hon förklarade att hon som homosexuell inte skulle vilja åka till landet.

LÄS MER:Infantino om svenska kritiken: "Alla kan komma hit"

Peter Tatchell igen:

– Människor har gripits bara för att de ”ser gay ut”. Det är inte en trevlig regim, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS