Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sören Rieks hoppar upp på tremålsskytten och landsmannen Lasse Vibes axlar.

Danskt jubel i Blåvitt: Vibe, Vibe och Vibe igen!

Lasse Vibe gjorde tre mål och låg bakom det fjärde när IFK Göteborg slog Örebro med 4–3. – Men det finns absolut saker som vi kan göra mycket bättre, säger dansken självkritiskt.

En kylig septemberkväll i Örebro, hur kul låter det? Inte särskilt. Men det här var faktiskt riktigt roligt – åtminstone om man vill se chansrik och offensiv fotboll.  

Men så var det ju också Lasse Vibe show.

Den 27-årige dansken har aldrig varit bättre.

Han prickade snyggt in 1–0, han gjorde 3–2 helt på egen hand omringad av tre ÖSK-spelare, och han slog in returen till matchavgörande 4–3 med vänstern tio minuter från slutet.

Och han gjorde mycket, mycket annat som var bra.

Det var till exempel Lasse Vibe som sköt i slutsekunderna av första halvleken – och returen gick till Ludwig Augustinsson som fick göra sitt första allsvenska mål för IFK Göteborg. Just det 2–2-målet när alla egentligen bara väntade på sidbytet var oerhört viktigt för IFK Göteborgs fortsättning.

– Ja, jag skulle vilja säga att 2–2-målet var extremt viktigt. Vi hade mycket väl kunnat legat under med 1–3 i paus. Det kändes som handboll, det var kontring på kontring på kontring. Det är egentligen inte på det här sättet man vill vinna fotbollsmatcher. Jag sa till killarna i paus att det här var en sådan där typ av match som vi skulle vinna om vi hade tur eller förlora om vi hade otur. Nu hade vi tur, säger IFK:s tränare Mikael Stahre.

Tur, och Lasse Vibe som sagt.

– Han är inne i ett sjukt jätteflow och gör ju massor av mål, vilket såklart är skönt. Men jag vill också plussa Gustav Engvall och Sören Rieks. När vi får anfalla med fart, då är vi vassa och hotar hela tiden, säger Mikael Stahre.

Lasse Vibe själv vill inte prata med den skrivande pressen efter matchen. Han fick en smäll mot huvudet alldeles i slutet och har ont och känner sig omtöcknad, och han är känslig för ljus.

Men innan han gick av konstgräset hann han konstatera till CMore:

– Vi får inte tappa fokus nu, som vi gjorde förra hösten. Då trodde vi att vi var bättre än vad vi egentligen var. Och vi var egentligen inte så jävla bra idag, även om vi vann.

Jakob Johansson:

– Ja, vad ska man säga? Lasse är otroligt bra just nu och gör mål på allt. Han är helt fantastisk.

Emil Salomonsson håller med:

– Det känns oerhört skönt att ha en sådan bra målskytt i laget.

Även Örebrotränaren Alexander Axén stämmer in i hyllningskören:

– Det kändes faktiskt som om vi spelade mot Lasse Vibe idag.

IFK:S TRE I TOPP

3 p
Lasse Vibe
Dansken gjorde precis allting rätt: han avslutade perfekt, spelade fram sina lagkamrater och jobbade även stort i defensiven.


2 p
Gustav Engvall
Gjorde en lysande första halvlek när han lekte fotboll med Vibe men kom tyvärr bort lite i andra.


1 p
May Mahlangu

Sista halvtimmen fick han vara mer offensiv och då var han briljant. Stort kunnande som inte alltid kommer fram.


MATCHEN I KORTHET
Massor av mål – men inga direkta målvaktstabbar, Det svängde rejält på Behrn Arena och Lasse Vibe var själv värd hela entrépengen. Han vann den här matchen åt IFK Göteborg – en underhållande match som hade kunnat sluta precis hur som helst

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.