Köpenhamnsklacken inför Europa League-mötet med Malmö FF.
Köpenhamnsklacken inför Europa League-mötet med Malmö FF. Bild: Andreas Hillergren/TT

Danmark uppges släppa in storpublik på fotbollsarenorna

Enligt Ekstrabladet ska Danmark lätta på restriktionerna gällande publik på fotbollsarenorna. Beslutet kan leda till att upp till 15 000 åskådare får vara på plats till FC Köpenhamns nästa hemmamatch.
– Beslutet kommer från kulturministern inom kort, säger den socialdemokratiske talesmannen Kasper San Kjaer till den danska tidningen.

ANNONS
|

I Sverige står fotbollssupportrarna och stampar när de inte får besöka arenorna.

Beslutet gäller i alla matcher på obestämd tid.

I Danmark är en mindre mängd åskådare tillåtna sedan en tid tillbaka. Nu kan mängden åskådare öka kraftigt.

Ekstrabladet uppger nämligen att den danska regeringen har planer på att lätta på restriktionerna för åskådare på fotbollsarenor.

– Beslutet kommer från kulturministern inom kort, säger den socialdemokratiske talespersonen Kasper San Kjaer till Ekstrabladet.

Beslutet ska innebära att åskådare nu ska få lov att befinna sig en meter ifrån varandra, till skillnad från tidigare två meter. Beslutet ska också innebära att 500 personer får lov att ta sig in från varje läktaringång. Detta betyder att FC Köpenhamn har tillåtelse att ha upp till totalt 15 000 åskådare på plats till sin nästa match, enligt Fotboll Skåne.

ANNONS

Danmark har haft tre testmatcher enligt de nya riktlinjerna och försöket har fallit väl ut. Nu siktar FC Köpenhamn, som man tidigare meddelat, på att dela in Parken i 21 sektioner och därmed kunna ha 10 500 personer på hemmamatcherna resten av säsongen.

Bröndby säger till TV2 att man tänker ha 7 000-8 000 åskådare.

Det återstår att se hur många som tar sig till Köpenhamnsderbyt söndagen den tolfte juli, när FC Köpenhamn och Bröndby IF möts.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS