Daniel Sterner självkritisk i startcomebacken för Gais

Han hade inte spelat från start sedan premiären. Mot Norrby var Daniel Sterner, 24, tillbaka i Gais startelva och låg bakom ett mål. Men enligt honom själv var det inte tillräckligt.
– Ska jag vara självkritisk så ska jag komma härifrån med ett hattrick, säger Sterner.

ANNONS
|

– Han är snabb och jävlig. Ett orosmoment.

Gais tränare Stefan Jacobsson pratar om sin anfallare Daniel Sterner som var tillbaka i startelvan för första gången sedan premiären mot Falkenberg.

– Det är klart att det är skönt. Man vet att han kan vara borta ur spelet i långa perioder men han är alltid där och hugger. Han är en målskytt in i benmärgen. Nu är han ju där en gång när det blir mål men som de själva pushar in.

LÄS MER:Gais vann mot Norrby på Borås arena – hakar på topplagen i superettan

Ja, anfallaren hade en nickskarv med i spelet när han i början av den andra halvleken var på en hörna som Norrby-spelare sedan lyckades trycka in i egen målbur. 0–2 stod det på resultattavlan på Borås Arena då. 0–2 stod det vid slutsignal.

ANNONS

– Jag tycker vi ska avgöra matchen med två mål till – de går upp högt och oorganiserat. Men skönt med tre poäng och hålla nollan. Det är bra för lagmoralen, säger Sterner.

Hur skönt var det att vara tillbaka i startelvan då?

– Det var jädrigt skönt. Det har varit en tuff skada och svårt att få minuter i hård konkurrens. Men det känns skönt att göra över 80 minuter och ett mål – eller om det nu är mitt?

Anfallaren berättar att hans häl, som varit hans skadeproblematik den senaste tiden, känns bättre men att han kommer få ta extra hand om den i några månader framöver. Han använder en extra iläggssula i skon och går också med gymnastikskor inomhus som ska lindra påfrestningen.

Sterners höga krav

Sterner säger också att det har varit svårt att hitta den rätta tajmingen i spelet men att det kändes bättre nu när han fick spela från start.

– Jag tycker det är jättesvårt att komma in i 70:e och försöka avgöra någonting. Det är lite kvar med skärpa framför mål bland annat. Jag ska nog göra tre mål i dag. Det är för dåligt. Men vi vinner med 2–0 och man ska inte klaga – men ska jag vara självkritisk så ska jag komma härifrån med ett hattrick.

ANNONS

LÄS MER:Från serieledare – till tre raka förluster för Gais: ”Alla mår dåligt”

Höga krav.

– Det är inga jättesvåra lägen jag fick i dag. Ett friläge och ett lite halvt snett inåt-bakåt.

Hur viktig var den här segern?

– Det är klart att det är viktigt. Att vi får hålla nollan och känna att vi äger matchen trots att de leder serien. Vi har skön självkänsla i laget, säger Daniel Sterner.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS