Daniel Paulson tillbaka i Örgrytes trupp

Efter en lång tids frånvaro på grund av en korsbands skada är han tillbaka. Under fredagen meddelade Örgryte att lagkapten Daniel Paulson finns med i truppen mot Trelleborg.
– Det känns underbart att äntligen få vara tillgänglig, det är skönt!

ANNONS
|

Örgryte IS har tvingats klara sig utan sin lagkapten under hela säsongen.

Det var under ett möte mot Halmstad i november som Daniel Paulson olycklig slet av korsbandet, en lång tids rehabilitering var att vänta.

Vägen tillbaka till fotbollsplanen har gått programenligt för mittfältaren och i slutet av augusti berättade Paulson att han hoppades på att spela match innan säsongen tagit slut.

– Jag vill spela mer än en. Jag vill inte ringa in något datum eller sätta den pressen. Några matcher vill jag göra.

Han berättade då att comebacken var nära – och nu är den ett faktum.

ANNONS

Under fredagseftermiddagen meddelade Örgryte lagkaptenen kommer finnas med i den matchtrupp som tar emot Trelleborg på Gamla Ullevi under lördagen.

– Det känns underbart att äntligen få vara tillgänglig, det är skönt, säger Daniel Paulson.

Hur har det varit att vara borta så länge?

Jag tycker det har gått bra, även om det har varit tungt att vara vid sidan av så lång tid. Men man får helt enkelt inse att man kommer vara borta en längre period, sen får du jobba hårt utefter förutsättningarna. Men nu är det gött att det är dags igen.

När började du våga tro på en comeback?

– Drömscenariot har egentligen varit att vara redo någon gång i september. Det har hela tiden varit målsättningen. Sen har jag ju trappat upp träningen under en längre tid, och det har känts bra under hela tiden, så det har väl kommit närmare och närmare. Så det har känts jättebra nu i slutet.

"Det har varit jobbigast"

Paulson är alltså redo för spel, även om 90 minuters spel direkt såklart inte finns på världskartan. Nu handlar det om att trappa upp spelandet och känna efter hur kroppen svarar.

Men oavsett speltid – han är mest glad över att kunna vara tillbaka och en del av laget.

ANNONS

– Det man saknat mest är det dagliga, att kunna gå ut och träna med alla och vara en del av det på daglig basis. Inte bara köra för sig själv, det tycker jag har varit jobbigast.

Kan man ta någon lärdom av att vara i din situation?

– Jag tror man lär sig jättemycket under en sådan här period. Framförallt psykiskt, det handlar ju om att ha disciplin och lära sig att göra allting hundraprocentigt. Så man lärde sig helt enkelt att hantera motgångar, men även att kunna arbeta hårt.

Så ... Trelleborg gästar Gamla Ullevi imorgon, kommer du finnas på planen?

– Vi får se, det är upp till Tomas. Men nu är jag redo i alla fall.

ANNONS