Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Kindberg på plats på Jämtkraft Arena under en fotbollsmatch 2019. Bild: Per Danielsson/TT
Daniel Kindberg på plats på Jämtkraft Arena under en fotbollsmatch 2019. Bild: Per Danielsson/TT

Daniel Kindberg till attack mot ÖFK: ”Har ett brev i mitt kassaskåp”

Han har fällts för ekobrott men överklagat till hovrätten.
Nu släpper Daniel Kindberg, Östersunds FK:s före detta ordförande och starke man, en bok där han riktar stark kritik mot ÖFK.

Daniel Kindberg var Östersund FK:s ordförande som ledde klubben från division 2 till Europa Leauge-slutspel som kröntes med en vinst mot Arsenal.

Men både Östersund och Daniel Kindberg har varit i ekonomiskt blåsväder en längre tid sedan Europa-äventyret.

Den före detta ÖFK-ordföranden, som i i november 2019 dömdes till tre års fängelse för ekobrott, släpper kommande vecka en självbiografi där han riktar hård kritik mot Östersunds FK:s nuvarande ledning.

”Just nu leds ÖFK av människor som inte har förmågan att bibehålla ett enda uns av allt det som gjorde oss unika. Idag är Östersund FK ett lag bland alla andra fast med usla ekonomiska förutsättningar. Vi har slagit rekord i hur snabbt en allsvensk klubb kan hamna i ekonomiskt kaos”, skriver Daniel Kindberg i boken som Sportbladet tagit del av.

Har ett brev i ett kassaskåp

Daniel Kindberg menar att att Östersunds nuvarande ledning felaktigt skuldbelägger honom för klubbens ekonomiska kris.

”ÖFK:s nedmontering saknar motstycke i svensk fotbollshistoria. Att nuvarande ledning försöker lägga all skuld på mig och sedan göra sig av med mig är något jag accepterar men jag kommer aldrig gå med på deras lögnaktiga framställning om vad som hänt och inte hänt”.

I självbiografin berättar Daniel Kindberg att han har ett brev som han förvarar i ett kassaskåp, där han förutspår ÖFK:s framtid.

”I det brevet har jag skrivit datum och vad jag tror kommer hända med ÖFK inom några år. Jag har meddelat några om brevet och de vet vad jag anser om allt det som sker nu”, skriver Daniel Kindberg.

”Mitt liv– inget försvarstal” ges ut på Ekerlids förlag kommande vecka och är skriven av Marcus Birro.

Daniel Kindberg har överklagat domen på tre års fängelse för grov ekonomisk brottslighet till hovrätten. Processen överprövas i höst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.