Damlandslaget blir kvar i Göteborg – skrivit på nytt avtal

Damlandslaget hade en fantastisk mästerskapssommar. Damlandslaget blir dessutom kvar i Göteborg och Gamla Ullevi fram till 2024.
– Det känns väldigt roligt och helt rätt, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

ANNONS
|

I somras tog det svenska damlandslaget VM-brons i Frankrike efter en fantastisk mästerskapssommar. Sedan tidigare har det dock varit oklart om det skulle bli en fortsättning i Göteborg och spel på Gamla Ullevi för Kosovare Asllani och de andra spelarna.

– Sedan en tid har vi en dialog med Got event. Vi har samma ambition, att komma fram till en förlängning. Det brukar vara en bra utgångspunkt, sa Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till GP tidigare i höstas.

Gamla Ullevi har varit nationalarena för det svenska damlandslaget sedan arenan invigdes under 2009. Det har sedan dess varit två matcher per år i snitt som spelats på arenan där Sverige har haft stadigt ökande publiksiffror.

ANNONS

– De här åren har varit riktigt bra. Första delen var en del i Gamla Ullevis tillkomst. Nästa del blir en möjlighet att utveckla arrangemanget ytterligare. Vi har nått ett snitt som ligger högt jämfört med hur det var 2008, sa Anders Albertsson evenemangsansvarig på Got event tidigare.

Nu kan GP dock berätta att det blir en fortsättning för damlandslaget på Gamla Ullevi och Göteborg. Det blir fortsatt spel där fram till 2024 när det nya avtalet skrevs på.

– Det känns väldigt roligt och helt rätt. Vi har varit oerhört svårslagna i Göteborg och sju av våra tio mest besökta matcher här hemma i Sverige har varit på Nationalarenan Gamla Ullevi, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

– Fantastiskt roligt. Gamla Ullevi och Göteborg befäster härmed sin position som damfotbollens huvudstad. Nu ska vi fortsätta utveckla Nationalarenan tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och det är vi väldigt stolta över, säger Lotta Nibell, vd Got Event.

EM-kvalmatchen mot Ungern 14 april blir den första med det nya avtalet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS