Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds tränare Paul Olausson. Bild: TOBIAS STERNER
Dalkurds tränare Paul Olausson. Bild: TOBIAS STERNER

Dalkurd sparkar ledarstaben

Dalkurd har haft en mardrömssäsong och kan tvingas kvala för att kunna behålla sin plats i superettan.
I sista omgången möter laget dock Gais som har allt att spela för.
Då får sportchef, huvudtränare och assisterande tränare får alla sparken inför mötet, skriver Dalkurd på sin hemsida.

Superettan går in i sin gastkramande sista omgången. I toppen har Degerfors famlat, och missat chansen att säkra uppflyttning två omgångar i rad.

Längre ner i tabellen är dramatiken om möjligt än mer påtaglig. Alla lag från plats nio och nedåt befinner sig i riskzon för att åka ur.

Bland dessa lag finns både Örgryte och Gais. För Öis är läget allvarligast, då laget redan nu befinner sig på negativ kvalplats. I sista omgången möter laget bottenkollegan Umeå.

Även Gais möter en bottenkollega. Väntar gör Dakurd, som redan säkrat sin kvalplats nedåt.

Sparkar hela tränarstaben

Inför matchen tar laget till drastiska åtgärder. Under måndagen meddelar laget att sportchefen (Gazmend Bahtiri), huvudtränaren (Paul Olausson) och assisterande tränaren (Anders Wasserman) alla får sparken.

– Det här har inte varit ett lätt beslut att ta. Gazmend, Paul och Anders har gjort ett fantastiskt jobb under säsongen och bidragit till en sportslig och taktisk utveckling hos spelarna. Men i det läge vi befinner oss i kände vi att vi behöver få in en nytändning i truppen och därför har vi tagit detta beslut. Nu ska vi se till att göra allt vi kan för att avsluta säsongen på topp och visa upp våra riktiga färger, säger klubbchef Memo Meral till Dalkurds hemsida.

Klubben meddelar även att fystränare Jonatan Berg, målvaktstränare Jonas Bylund och naprapat Niclas Dymling kommer att leda laget den resterande delen av säsongen.

Deras första match blir alltså mot Gais på söndag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.