Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dalkurd har nobbat flera av Blåvitts bud

Andreas Brännström vill till Blåvitt men förhandlingarna mellan Dalkurd och IFK Göteborg har stött på problem – då Dalkurd kräver mer pengar än vad Blåvitt vill ge. Enligt uppgifter till GP har klubben nobbat flera bud. – Jag pratar aldrig om förhandlingar, säger sportchefen i Dalkurd Adil Kizil.

GP kunde 6 november avslöja att det var Andreas Brännström som var Blåvitts huvudval i jakten på en ny tränare. Succétränaren som tog Dalkurd upp till allsvenskan i år har redan själv tackat ja till Blåvitt och är väldigt intresserad att ta över laget.
Men då han står under kontrakt med Dalkurd även nästa säsong så måste han köpas loss av Blåvitt. En förhandling mellan klubbarna som har dragit ut på tiden och därför gjort att Blåvitt inte har kunnat slutföra värvningen.

"Pratar aldrig om förhandlingar"

Enligt uppgifter till GP kräver Dalkurd mer än en halv miljon för att släppa Brännström till Blåvitt. Medan IFK Göteborg i sin tur är beredda att betala runt en halv miljon – helst ännu mindre för att få över Brännström. Enligt flera källor som GP talat med har Blåvitt kommit med ett par bud till Dalkurd utan att någon direkt förhandling startat. De två klubbarna ska i dagsläget fortfarande stå långt ifrån varandra.

– Jag pratar aldrig om förhandlingar. Han sitter på kontrakt över 2018, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

Mats Gren kostade själv drygt 600 000 att lösa från Jönköping Södra när han värvades till Blåvitt som sportchef. Då som nu blev det en segdragen process för Blåvitt. Men Gren hoppas nu att det ska vara klart inom kort.

– Vi hoppas kunna presentera en tränare nästa vecka, när det gäller namn har jag inga kommentarer, säger han.

Enligt uppgifter till GP ska Blåvitt och Dalkurd träffas under måndagen för att försöka slutföra förhandlingarna och komma överens om övergången för Andreas Brännström.