Dalkurd anmäler Norrby – Halmstads BK:s avancemang i fara

Norrby spelade med en obehörig spelare i en match i superettan men såg ut att slippa straff.
Nu tas fallet upp igen efter att Dalkurd anmält laget till förbundet och Halmstads BK:s avancemang till allsvenskan är i fara, det rapporterar Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Det var i matchen mot Öster i helgen som Norrby, som vann med 2–0, använde en obehörig spelare. Gustav Broman, som inte var med i den officiella matchtruppen, byttes in i den 95:e minuten för Borås-laget.

I söndags rapporterade Fotbollskanalen om händelsen.

Domaren Adi Aganovic berättade att han skickat en upplysning om den obehöriga spelaren till förbundet men Norrby såg ändå ut att slippa straff. Anledningen är att tävlingsbestämmelserna säger att en klubb i superettan behöver anmäla klubben.

Nu har det skett.

– Vi fick in en anmälan i går eftermiddag. Ärendet ska startas upp nu, säger Pierre Blomqvist, tävlingskonsulent på SvFF, till Fotbollskanalen, och bekräftar att det är Dalkurd som skickat in anmälan.

ANNONS

I tävlingsbestämmelserna står följande:

"I seriematch, i vilken obehörig spelare spelat, erhåller den icke felande föreningen tre poäng. Som målresultat i matchen räknas det uppnådda resultatet eller, där detta är fördelaktigare för den icke felande föreningen, 3-0".

Kan rita om tabellen

Skulle Öster tilldömas segern med 3–0 i matchen skulle det få konsekvenser i både toppen och botten av tabellen inför den sista omgången. Öster skulle då bara vara två poäng bakom Halmstads BK:s och HBK, som firade avancemang till allsvenskan i och med Norrbys seger i helgen, skulle kunna missa uppflyttning. I botten skulle jumbon Dalkurd ha samma poäng som Norrby och då ha större chans att nå en kvalplats än om resultatet 2–0 till Norrby kvarstår.

Superettans sista omgången spelas på lördag, innan dess behöver ett beslut tas i frågan.

– Utan att ha haft kontakt med dem (disciplinnämnden) så ser jag att det måste tas innan helgen, säger Pierre Blomqvist.

Fotbollskanalen skriver att Norrby även kan dömas till böter på max 25 000 kronor, i stället för 3–0-förlust. Det skrev enligt tävlingsbestämmelserna om den obehöriga spelaren spelat "till följd av ett administrativt misstag".

I den sista omgången tar Halmstad emot Brage och Öster tar emot Trelleborg. Samtidigt Spelar Norrby borta mot bottenkonkurrenten Östersund och Dalkurd gäster Skövde AIK.

ANNONS

LÄS MER:Norrby anmält till SvFF – kan kosta HBK uppflyttningen

LÄS MER:Halmstad tillbaka i allsvenskan: "Fantastiskt"

LÄS MER:Kan Nicklas Bärkroths formtopp rädda Öis?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS