BK Häckens Daleho Irandust.
BK Häckens Daleho Irandust. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Daleho Irandust blåste själv av flytten till Frankrike

Det blev ingen Daleho Irandust-flytt till franska Toulouse FC. Enligt BK Häcken på grund av att 22-åringen själv blåste av övergången.

ANNONS
|

Det såg ut att bli en av vinterns stora övergångar, Daleho Irandust från BK Häcken till Toulouse FC.

22-åringen reste till Frankrike i slutet av januari. Allt såg ut att vara klart.

Men så, under läkarundersökningen, gjorde den franska klubben bedömningen att Irandust behövde opereras för de höft/mag/ljumskproblem som han har brottats under flera år.

Det förändrade allt.

Toulouse FC ville visserligen fortfarande fullfölja affären, som har uppgetts vara värd närmare 20 miljoner kronor. Irandust själv sa dock nej.

"Daleho Irandust valde att blåsa av övergången för att vara kvar i BK Häcken och opereras och rehabilitera sig tillbaka till fotbollsplanen igen", skriver BK Häcken på sin hemsida.

ANNONS

Daleho Irandust blir borta i tre månader

När GP når sportchef Martin Ericsson säger han såhär om förhandlingarna med Toulouse FC:

– De var inte så dramatiska egentligen. Deras medicinska team såg det på ett sätt och ville handla därefter. Den dialogen kom efter den medicinska undersökningen. Det var en ganska normal förhandling, bara att de såg på det medicinska på ett annat sätt.

Vad gäller frågorna om Irandusts "nej" så skickas de vidare till Irandust själv.

– De frågorna ligger hos Daleho.

GP var i kontakt med Irandust under tisdagen. Han avböjde att kommentera den uteblivna flytten då.

Operationen genomfördes hur som helst i förra veckan. Irandust kommer, precis som GP rapporterade under tisdagen, bli borta i tre månader.

LÄS MER:Efter spruckna flytten – Daleho Irandust har opererats

På BK Häckens hemsida förklarar sjukgymnast Johan Sandberg varför Irandust inte har opererats tidigare – problemen har ändå funnits där i över två år.

– Vi är trygga i den bedömning vi har gjort när vi följt honom i två års tid i rehabiliteringen men nu kom vi till ett läge där han åkte ner till Frankrike och fick bedömningen att operation krävs och han fick även samma bedömning vid en ”second opinion”-undersökning i Belgien. Fotbolls-Europa skiljer sig generellt från Sverige när det gäller synsättet i att ta till operation snabbare. När han fick den bedömningen kände han att det var rätt att operera nu för att förhoppningsvis bli helt återställd. Vi stöttar honom i det och har bra kontakt med det medicinska teamet som gjort operationen, det är en väldigt duktig läkare, så nu hoppas vi att det här fungerar och att ”Dalla” ska bli fri från smärtan för gott.

ANNONS

Har ingen dialog med Toulouse FC nu

Martin Ericsson:

– Det har inte funnits några solklara vägar framåt utan det har varit en ständig dialog i två år. Jag känner mig i trygg i att vi har ett väldigt bra team som också har varit lyhörd inför hans (Daleho Irandusts) känslor.

Övriga medicinska frågor hänvisar Martin Ericsson till Johan Sandberg. GP söker honom.

Vad gäller Daleho Irandusts framtid så går hans kontrakt med BK Häcken ut efter säsongen.

Kan det bli tal om en flytt i sommar?

– Ingen aning, det kan man bara spekulera kring, säger Martin Ericsson.

Har ni fortfarande någon dialog med Toulouse FC?

– Nej.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS